Catharanisten brengen ‘Het Land van de Glimlach’…

De Catharanisten brengen na 30 jaar hun allerlaatste operette, en hiervoor halen ze echt alles uit de kast. Na meer dan drie decennia gevuld met iconische operettes zoals De Lustige Weduwe, De Graaf van Luxemburg en Die Csárdásfürstin kondigen De Catharinisten met zowel trots als weemoed aan dat ze hun laatste operette opvoeren. De vereniging, die meer dan 30 jaar lang het podium heeft betoverd met hun prachtige operettes, maakt zich op voor een laatste eerbetoon aan het operette-genre met de publiekslieveling: Het Land van de Glimlach. “Dit is niet alleen het einde van een tijdperk voor De Catharinisten, maar ook voor de liefhebbers van operette in Aalst en ver daarbuiten”, aldus voorzitter Guido De Cock. “Waar kan je tegenwoordig nog een echte operette zien? Het zijn meestal opera’s of musicals die opgevoerd worden maar een prachtige operette, die daar qua genre mooi middenin zit, dat zie je niet zo vaak meer. En al zeker niet in Aalst.” Als eerbetoon aan hun rijke geschiedenis en toewijding aan het genre, belooft de vereniging om voor deze laatste keer alles uit de kast te halen.

De laatste operette zal een betoverende uitvoering zijn van Franz Lehárs meesterwerk, Het Land van de Glimlach. Het feestelijke verhaal speelt zich af in zowel het majestueuze Wenen als het betoverende China en vertelt het tragische liefdesverhaal van prinses Lisa en prins Sou Chong. Lehár’s meest beroemde melodieën, waaronder ‘Meine Liebe, deine Liebe’ en ‘Dein ist mein ganzes Herz’, zullen de harten van het publiek ongetwijfeld veroveren.

De regie van deze laatste opvoering is in handen van Jos Maesschalck, bijgestaan door een getalenteerde cast, waaronder solisten Sieglinde Heymans, Joris Bosman, Greta Bosteels, Frank Schoonacker, Michel Supply, ons koor onder leiding van André De Cock en acteurs Wim Vidts, Geertje Evenepoel, Elien Moerenhout, Dirk De Backer, Jan François, Erik De Smet, Luc D’Hoe en Rik De Valck. De toevoeging van Dance Fever, onder leiding van Elien Moerenhout, en de medewerking van Spektakelgroep Vredon beloven een voorstelling vol leven en entertainment.

De Catharinisten nodigen alle liefhebbers van muziek en theater uit om samen met hen afscheid te nemen van een iconisch tijdperk vol prachtige herinneringen. Mis deze laatste kans niet om de magie van de operette te ervaren in het voorlaatste weekend van april.

Details van de voorstelling: ● Speeldata: ● 19, 20 en 22 april om 20u ● zondag 21 april om 15u ● Locatie: CC De Werf, Molenstraat 51, 9300 Aalst ● Kaarten zijn verkrijgbaar via CC De Werf op ccdewerf.be of 053 72 38 11

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *