Campagne ‘Modder op de weg’ wil landbouwers en andere weggebruikers dichter bij elkaar brengen…

Tijdens de oogsttijd rijden er meer landbouwvoertuigen op de openbare weg dan anders. In combinatie met herfstige weersomstandigheden zorgt dat al eens voor modder op de weg. Met de campagne ‘Modder op de weg’ stelt Lokaal Bestuur Geraardsbergen verkeersborden ter beschikking die waarschuwen voor mogelijk slipgevaar door modderplekken. Tegelijkertijd roepen we op tot meer wederzijds begrip en respect tussen landbouwers en andere weggebruikers. Landbouwers kunnen via het lokaal bestuur de waarschuwingsborden ‘modder op de weg’ aankopen. Die kunnen in beide richtingen van de openbare weg worden geplaatst als er  modder op de baan komt te liggen. Andere weggebruikers zijn zo meteen gewaarschuwd voor mogelijk slipgevaar. De campagne wordt nu gelanceerd in volle oogstseizoen. Uiteraard kunnen de borden echter het hele jaar gebruikt worden bij landbouwactiviteiten die modder veroorzaken.

Dankzij de financiële steun van het lokaal bestuur, de provincie Oost-Vlaanderen en Boerenbond kan een volledig gemonteerd waarschuwingsbord aangeboden worden voor 50 euro. “Gisteren hebben we een infoavond gehouden voor landbouwers om de campagne te duiden. Heel wat aanwezige landbouwers hebben meteen hun borden besteld. We zijn blij dat we met de borden kunnen bijdragen tot een veiligere verkeerssituatie voor álle weggebruikers en landbouwers kunnen ondersteunen in hun taak om de weggebruikers tijdig te waarschuwen”, zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont.

Als ze de weg bevuilen, zijn landbouwers verplicht om die nadien zo snel mogelijk weer proper te maken. Het is echter belangrijk dat landbouwers hun werk kunnen doen en dat andere weggebruikers hun eigen rijgedrag aanpassen. “We willen andere weggebruikers vragen om hun rijstijl aan te passen als er modder op de weg ligt én begrip te hebben voor het harde werk van de landbouwers. De hinder is vaak beperkt in tijd. Bovendien hebben we de landbouwers broodnodig: zonder hen is er geen voedselvoorziening. Met wederzijds begrip en respect komen we het verst”, besluit  schepen van Landbouw Véronique Fontaine. Meer informatie op www.geraardsbergen.be/modderopdeweg of bij dienst Mobiliteit via mobiliteit@geraardsbergen.be of 054 43 42 07.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *