Café Ragtime organiseert ‘grootste Secret Santa van Ninove’…

Café Ragtime in de Langemunstraat in Ninove organiseert dit jaar voor het eerst “de grootste Secret Santa van Ninove”. Iedereen die graag cadeautjes geeft én krijgt kan gratis deelnemen aan deze mega-cadeautjesketting. Wie cadeautjes uitdeelt volgens het ‘Secret Santa’-principe, loot een naam uit en koopt vervolgens een kerstcadeautje voor de persoon op het gelote briefje. Elke deelnemer koopt één cadeau voor één andere deelnemer. Wie voor wie een cadeautje koopt, is een mysterie tot het moment waarop de pakjes worden uitgewisseld. Eigenaar Misja De Ridder hoopt zoveel mogelijk mensen te engageren om elkaar een cadeau te schenken. “We organiseerden vorig jaar à l’improviste een kerstfeestje onder de vaste klanten. Toen we discussieerden over de invulling ervan dit jaar, zagen we het al snel veel groter. Wie kerst zegt, zegt pakjes. Het idee voor een giga-Secret-Santa lag al snel op tafel.”

Iedereen kan zich gratis inschrijven in café Ragtime. Op het inschrijvingsformulier noteer je jouw naam, leeftijd en enkele interesses of hobby’s. Zo krijgt jouw pakjesgever al een tip in de goede richting. “We hanteren 15 euro als richtprijs, maar eigenlijk is elk cadeau waarvan je denkt dat iemand het graag ontvangt ok”, aldus Misja. “We moedigen iedereen aan om z’n geschenk bij een lokale handelaar te halen, maar ook de handelaars zelf kunnen natuurlijk deelnemen. Ben je een kapper, geef dan een gratis kapbeurt. Baat je een brasserie uit, geef een bon voor een gratis spaghetti!”

Inschrijven voor de pakjesestafette kan tot uiterlijk 1 december. Alle deelnemers krijgen de dag nadien te horen voor wie ze een cadeau moeten zoeken. Het cadeau kan tot 21 december binnengebracht worden in het café. Vanaf het kerstfeest op 22 december worden de cadeautjes uitgewisseld. Misja: “Het kerstfeest is de ideale start voor de bedeling van de cadeautjes. Wij doen er die avond nog een schepje bovenop en geven zelf nog heel wat extraatjes weg onder de aanwezigen. Uiteraard krijgt iedereen – ook de deelnemers die niet op het kerstfeest aanwezig kunnen zijn – ruim de tijd om zijn of haar persoonlijke pakje in de loop van januari nog te komen ophalen.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *