Buurtproject laat Dag van de Buren niet zomaar voorbij gaan…

Op 28 mei is het ‘Dag van de Buren’. Buurtproject B² van Mensen voor Mensen doet een warme oproep aan alle Aalstenaars om op die dag, of tijdens die week extra te tonen dat ze hun buurt een warm hart toedragen. Ze verspreiden deze boodschap met kleurrijke stickers met ‘een hart voor mijn buur(t)’ of in het Oilsjters ‘een ert vér men gebieren’. Ze gaan voor een massale stickeractie op zoveel mogelijk huizen in onze stad! Haal vanaf 17 mei ook jouw sticker in het Administratief Centrum, Mensen voor Mensen (Sint-Annalaan 41/02) of bij één van de lokale handelaars en kleef hem op je raam of brievenbus.

 

Zet op 28 mei een stoel aan je voordeur en doe een babbeltje met een voorbijganger, schrijf in krijt een positieve boodschap voor het huis van je buur of maak samen een vlaggenlijn waarbij elke buur een vlagje maakt en zo letterlijk en figuurlijk zorgt voor verbinding. Of bedenk zelf een leuk idee! Door elkaar beter te leren kennen, creëer je een warme buurt waar plek is voor een babbel, spontane burenhulp en solidariteit. Het is fijn om je verbonden te voelen met je buurt en dat zit vaak in de kleine dingen. Ook jij kan het verschil maken voor je buren!

Neem een sfeerfoto en post deze op sociale media met de #eenhartvoormijnbuurt! Volg het buurtproject op Instagram: Buurt.in.beeld.aalst of facebook: Eva-Mieke Van Buurtegem. Buurtproject B² wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Stad Aalst.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *