Bijkomende financiële middelen voor Geraardsbergen…

De Vlaamse Regering besliste gisteren om 30 miljoen euro ter beschikking te stellen van de lokale besturen in de strijd tegen armoede ten gevolge van de CORONA-pandemie. De eerste 15 miljoen euro wordt als algemene financiering toegekend en is bedoeld om de uitdagingen op het vlak van lokale armoedebestrijding als gevolg van de COVID-19-pandemie aan te gaan. “Hiervoor zou Geraardsbergen dus 68 810 euro kunnen ontvangen om bijkomende initiatieven te ondernemen” geeft Emma Van der Maelen mee. Al enkele maanden vraagt sp.a Geraardsbergen bijkomende initiatieven om gezinnen die plots met minder inkomen moeten rondkomen te ondersteunen. Om deze strijd nu op te voeren komt Vlaanderen ook met bijkomende middelen over de brug. Middelen die Geraardsbergen zeker nodig zal hebben om de gevolgen op te vangen.

De overige 15 miljoen euro is bedoeld voor een consumptiebudget voor kwetsbare huishoudens. Gezinnen die plots met minder inkomen rond moeten komen te ondersteunen. Lokale besturen zullen hun deel van dit budget kunnen aanvragen om lokale voucherbonnen voor kwetsbare gezinnen te financieren. “Dit budget zal dus niet automatisch naar Geraardsbergen vloeien” verklaart Emma Van der Maelen. “Geraardsbergen kan in totaal 72 633, 40 euro aanvragen om de Geraardsbergse gezinnen te ondersteunen”.

Volgens de Geraardsbergse socialisten moet de stad deze kans met beide handen grijpen. Deze broodnodige middelen kunnen de getroffen Geraardsbergse gezinnen ondersteunen én ook de lokale middenstand een broodnodige injectie geven. Ook de middenstand heeft het hard te verduren gekregen. “Het zou dus een win-win-situatie kunnen zijn voor zowel de getroffen gezinnen als de lokale middenstand”  besluit Van der Maelen.

We roepen het stadsbestuur dan ook op om snel werk te maken van deze aanvraag en de broodnodige middelen naar Geraardsbergen te halen.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *