Bezoek de toeristische trekpleisters in Aalst vanuit je zetel…

Aalst zet tijdens deze atypische zomer ook virtueel de deuren van zijn grootste toeristische trekpleisters wijd open voor bezoekers. Vanaf vandaag kan je het belfort, ’t Gasthuys – Stedelijk Museum en de Sint-Martinuskerk vanuit je luie zetel bezoeken via www.visit-aalst.be. Aalst is de trotse thuis van het oudste schepenhuis van de lage landen. Samen met de belforttoren en het gebiedshuisje,  in de volksmond het belfort genoemd, vormt het dé blikvanger van de Grote Markt. Het gebouw opent elke derde zondag van de maand de deuren voor bezoekers. Vanaf nu kan je het ook elke dag van de week digitaal bewonderen!

De Sint-Martinuskerk is de hoofdparochiekerk van Aalst. Ze werd gebouwd tussen 1480 en 1660, in verschillende fasen, met verschillende bouwmeesters en met vele onderbrekingen. De kerk kent een roemrijke geschiedenis: priester Daens stak er zijn meest vurige preken af en Rubens sierde haar met een monumentaal altaarschilderij, dat door de Fransen werd geroofd én teruggegeven en tijdens de grote brand van 1949 ternauwernood werd gered.

Momenteel wordt de kerk gerestaureerd, waardoor je een deel van haar kunstschatten even niet live kan bewonderen. Hoewel er meer dan genoeg andere kunstparels wel nog zichtbaar zijn in én rond de kerk, is de website van Visit Aalst voorlopig de enige plek waar je de volledige kerk in 360° kan bekijken.

Het stadsmuseum van Aalst is gevestigd op één van de oudste kernen van de stad. In het oude kloostergedeelte is de tentoonstelling DNAalst, over de geschiedenis van de stad en zijn inwoners ondergebracht. In de modernere aanbouwen van het museum vind je tentoonstellingen over Aalst Carnaval, priester Daens en werken van schilder Valerius De Saedeleer terug. Het gebouw alleen al is zeker een (digitaal) bezoekje waard. Vergeet zeker niet ook eens in de kruidentuin te piepen! Zolang de corona-epidemie heerst, is het bezoek fysiek enkel op afspraak te bezoeken.

Om het u gemakkelijk te maken, hebben we hieronder de link geplaatst van de virtuele bezoeken die er momenteel op de website van de stad Aalst te vinden zijn:

https://www.visit-aalst.be/nl/bezienswaardigheden/belfort

https://www.visit-aalst.be/nl/sint-martinuskerk/bezoek-de-sint-martinuskerk

https://www.visit-aalst.be/nl/museum-bezoek/digitaal-aanbod-stedelijk-museum-aalst

 

 

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *