Bezoek Ado Icarus tijdens de Dag van de Zorg…

Dit jaar neemt ADO Icarus, de organisatie die in totaal zo’n 800 Vlamingen met een beperking ondersteunt, voor het eerst deel aan de Dag van de Zorg, op zondag 17 maart. In Denderleeuw kan je een blik achter de schermen werpen van de dienst voor zelfstandig wonen in de wijk Hemelrijk. Er worden rondleidingen georganiseerd, met vertrek in Ontmoetingshuis De Palaver. De dienst voor zelfstandig wonen van ADO Icarus in Denderleeuw is gelegen in de wijk Hemelrijk. Vanuit deze dienst worden een 16-tal bewoners de klok rond ondersteund. Daarnaast assisteert ADO Icarus ook nog een aantal mensen in hun thuissituatie met een op maat afgestemde persoonlijke assistentie. Verder wordt ook alarmassistentie aangeboden aan een aantal senioren die in de buurt wonen.

“Tijdens de Dag van de Zorg krijgen geïnteresseerden voor het eerst in het dertigjarig bestaan van ADO Icarus de kans om van dichtbij kennis te maken met de 24/24u-ondersteuning”, legt Sofie Renders, schepen van Sociale Zaken en Gelijke Kansen uit. “En die permanente ondersteuning is zeker niet evident. Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat iemand die enkel nog zijn hoofd kan bewegen tóch alleen kan wonen? Dat kan je ontdekken tijdens de Dag van de Zorg. Je maakt er kennis met de werking, bezoekt een aangepaste woning en ontmoet een aantal gebruikers van de dienstverlening. Echt de moeite waard, want ADO Icarus levert enorm knap werk en ook de bewoners verdienen het grootste respect.”

Geïnteresseerden zijn op zondag 17 maart van harte welkom in ontmoetingshuis De Palaver, Seringenlaan 1 te Denderleeuw. Vanaf 10.00 tot 16.00 uur start elk half uur een rondleiding. Eerst geven een medewerkers van ADO Icarus samen met een bewoner een woordje uitleg geven over de werking van de organisatie, waarna een rondleiding volgt in een aangepaste woning. De rondleiding is vanzelfsprekend rolstoeltoegankelijk, vooraf inschrijven is niet nodig. ADO Icarus vzw is erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. De organisatie biedt op een professionele wijze ondersteuning aan personen met een lichte tot ernstige lichamelijke beperking en is hierin de grootste in haar soort. Door dagelijkse intensieve ondersteuning (24/24 uur en 7/7 dagen) kunnen de bewoners zelfstandig wonen in een voor hen specifiek aangepaste en toegankelijke woning.

Voor de Dag van de Zorg opent ADO Icarus de deuren van hun elf Centra voor Zelfstandig Leven voor het grote publiek, en dat voor het eerst in ons bijna 30-jarig bestaan.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *