Bewoners Ter Linden en Ter Leen VZW in theaterzaal…

Dinsdag 31 januari 2023 bracht het wendbare trio Lien Van de Kelder, Jan de Smet en Wouter Berlaen een gevarieerd en niet alledaags liedjesprogramma in woonzorgcentra Ter Linden en Ter Leen in Herzele. Niet live weliswaar, maar gestreamd vanuit BICC Peer en in samenwerking met 17 andere cultuurpartners, waaronder De Wattenfabriek en Route42. “Dankzij de livestream genieten de bewoners volop van dit muziektheater in hun vertrouwde omgeving. Het is een uniek moment voor de bewoners waar samenzijn en cultuur beleven elkaar treffen”, zegt schepen van sociale zaken, Hilde Van Impe.

Interactie met het publiek op afstand. “Cultuur beleven stopt niet wanneer je naar een woonzorgcentrum gaat en daarom zijn we heel blij dat Cultuurconnect (digitaal steunpunt voor de cultuur- en gemeenschapscentra) een livestreamaanbod voor cultuurhuizen naar zorgcentra brengt”, aldus schepen van cultuur, Heidi Knop. De bewoners van WZC Ter Linden en woonzorgcentrum Ter Leen kregen bovendien een unieke blik achter de schermen (sneakpeak backstage). Wat gebeurt er in de artiestenloge net voordat Lien, Jan en Wouter het podium betreden? Een primeur … alleen voor de livestreamkijkers!

Over ‘CHiQUE DiNGUES’ (Lien Van de Kelder, Jan de Smet en Wouter Berlaen) – muziektheater. “Smartlappen en Levensliederen”, “Salut La Copine” en “Smartschade”: Lien Van de Kelder, Jan de Smet en Wouter Berlaen speelden (al dan niet met de hulp van bevriende muzikanten) de afgelopen jaren drie avondvullende programma’s met een eclectische keuze uit een zorgvuldig uitgekozen repertorium in onze beide landstalen. Dit wendbare trio, met een gevarieerd en niet alledaags instrumentarium, leidt je door de hoogtes (èn jawel, ook de laagtes) van een merkwaardig samengesteld liedjesprogramma. De titel “CHiQUE DiNGUES” was een publieksreactie na één van de voorbije voorstellingen … Wie zijn wij om dat tegen te spreken?

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *