Bestuurders negeren massaal verkeersbord ‘Verboden toegang’ op de Aalstsesteenweg in Schendelbeke (werken N460)…

De verkeersdienst van Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde hield de voorbije dagen een aantal controles op het grondgebied. Op zaterdag 3 september vond ‘Muurrock 4 Kids’ plaats en werd een kleinschalige actie ‘overlast in het verkeer’ gehouden in het centrum van Geraardsbergen en richting het skatepark te Lierde. Zondag 4 september vond er een doortocht/motortreffen plaats. In dit kader werd er gecontroleerd in de Moenebroekstraat en de Kastanjestraat. Gezien de werken op de Aalstsesteenweg (N460) in Schendelbeke werd tevens een controle uitgevoerd op het volgen van de omleiding(*). Maandag 5 september werd een statische controle uitgevoerd op het kruispunt Moenebroekstraat met de Moorhofstraat. Er werd gecontroleerd op het uitgezonderd plaatselijk verkeer in de Moorhofstraat én op de tonnagebeperking (7.5 ton) in de Moenebroekstraat (dit naar aanleiding van recente klachten van bewoners).

Tijdens de controles op 3 en 4 september werden in totaal 32 bestuurders onderworpen aan een ademtest. 1 chauffeur blies positief en zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uur. Er werden ook 4 drugstesten afgenomen, deze resulteerden allemaal negatief.

Verder werden onderstaande inbreuken vastgesteld: 1 proces-verbaal in het kader van een verontrustende opvoedingssituatie, 1 proces-verbaal voor het overschrijden van een witte volle lijn + inbreuken rijbewijs/ID-kaart en verzekering, 1 proces-verbaal voor een opgefokte bromfiets die noch verzekerd, noch ingeschreven was. De bromfiets werd in beslag genomen en opgelegd, 1 proces-verbaal voor ‘technische eisen’ (knalpotterreur), 1 proces-verbaal voor het negeren van het verkeersbord C3 (‘Verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder’). De bestuurder kon ook geen keurings- en verzekeringsbewijs voorleggen. Zijn voertuig werd aan de klem gelegd. 1 proces-verbaal inzake keuring, 6 onmiddellijke inningen voor het negeren van het verkeersbord C3 (‘Verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder’), 3 onmiddellijke inningen voor fout parkeren, 1 onmiddellijke inning voor ‘gsm-gebruik achter het stuur’, 2 onmiddellijke inningen voor het niet-dragen van de gordel  , 1 onmiddellijke inning inzake veiligheidskledij motorrijder (niet-conform de wettelijk verplichte lijst met beschermende motorkleding), 2 processen-verbaal van waarschuwing inzake keuring.

Tijdens een controle op maandag 5 september werden onderstaande inbreuken vastgesteld: 7 onmiddellijke inningen inzake negeren verkeersbord C3 (‘Verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder’), 1 proces-verbaal inzake negeren verkeersbord C3 (‘Verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder’) + vervallen keuring + geen drager rijbewijs, 1 onmiddellijke inning inzake negeren van de tonnagebeperking, 1 proces-verbaal inzake negeren tonnagebeperking + inbreuk op de inschrijving, 1 proces-verbaal inzake negeren tonnagebeperking + inbreuk op de inschrijving + inbreuk op de technische eisen.

(*) Aalstsesteenweg (N460) volledig afgesloten voor alle verkeer gedurende de ganse periode van de werken. Alle verkeer rijdt in beide richtingen om via de Gentsesteenweg (N42) en Brakelsesteenweg (N8). Het lokaal verkeer rijdt in beide richtingen om via de Moenebroekstraat en Bildeken. Alle info via Onderhoudswerken aan de Aalstsesteenweg (N460) in Geraardsbergen (Schendelbeke) | Wegen en verkeer

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *