Belgische Heremans Ella wint de spurt van drie in Ottergem…

Wielerclub Hoger Op uit Ottergem stond afgelopen zaterdag in voor het organiseren van twee wielerwedstrijden. Voor de eerste wedstrijd kwamen de dames international aan bod.

Er kwamen 101 dames voorbij de inschrijvingstafel en dit voor een wedstrijd van 84km verdeeld over 12 ronden. Al in de tweede van de twaalf af te leggen ronden konden de Duitse Rottmann Judith, de Deense Troelsen Mille, de Finse Linden Ursula en de Belgische Heremans Ella zich afscheiden van het peloton. De verstandhouding bij de vier leiders was optimaal zodat ze ronde na ronde hun voorsprong konden uitbouwen tot bijna drie minuten. Met nog vier ronden te gaan moest de Duitse Rottmann haar drie medevluchters laten gaan en viel ze weg uit de kopgroep door een lekke band.

In de laatste ronde probeerde Heremans de spurt te ontlopen maar de Deense Troelsen en Finse Linden waren super attent waardoor ze terug tot de orde werd geroepen. Het werd een spurt met drie waar de Belgische Heremans Ella zich duidelijk de snelste toonde voor Troelsen (Den) en Linden (Fin). De peletonspurt werd gewonnen door de Noorse Tveit Nora voor Scavone Dina (Bel), Soonik Kristel Sandra (Est), Dyrhovden Emma Julie (Nor), Vandenbulcke Jesse (Belg), Druyts Kelly (Belg) en Castrique Alana (Belg).

(Foto: GC)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *