Avia-Rudyco Cycling Team: “Alleen maar top confrontaties op UCI of nationaal niveau voor topkwaliteit bij de U19″…

Op 20 januari stelde  Avia-Rudyco Cycling Team zijn nieuwe club 2024 voor. Op clubniveau werd de werking grondig geëvalueerd en verder verfijnd. Zo werd de visie bevestigd, leggen ze meer focus op het competitie-aspect en beperken het aantal leden tot 150 om de kwaliteit van de werking te blijven garanderen. “Het recreatieve aspect van de jongsten vangen we op via samenwerkingen, zoals in 2023 reeds het geval was. Sportief ligt de focus meer dan ooit op opleiding via trainingen, stages en een zeer uitgebreid wedstrijdprogramma in de verschillende categorieën. Ook onze crew werd deze winter verder opgeleid via een Start 2 Coach opleiding en ook een opleiding voor mecaniciens werd georganiseerd. Op sportief vlak hebben we enkele ongeëvenaarde jaren achter de rug, waarbij we Avia-Rudyco Cycling Team als een heus begrip op de jeugd wereldkaart hebben gezet in binnen-en buitenland. We leverden in 2023 vijf elementen af aan WorldTour Teams of afgeleiden ervan”, aldus het clubbestuur.

“In 2024 zijn er opnieuw een pak talenten die staan te popelen om hun neus aan het venster te steken. De recente Belgische kampioenschappen op de piste en in het veld toonden aan dat we ook dit jaar heel wat moois mogen verwachten. Bij de U12 en U15 tellen we meer dan 70 renners en rensters, waar een multidisciplinaire opleiding meer dan ooit centraal staat. Naast een wegopleiding en trainingen in het veld en op de piste, voorzien we 2 cross stages, een piste stage en een weg stage in de Ardennen. Ook is er de jaarlijkse zomer wielerkamp en organiseren we een Mini Ronde van Vlaanderendag. Bij de 20 meisjes U17 en U19 huist weer een pak talent. Ook zij rijden een heel mooi programma en ook hier investeren we in opleiding met diverse stages. Bij de jongens U17 is er een interessante mix tussen ‘ervaring’ en aanstormend talent. Aan de 36 renners om zich verder te ontplooien, te beginnen met een stage in februari in de Ardennen. Bij de U19 jongens treffen we weer een pak kwaliteit, met 23 renners die binnenkort in Spanje de laatste hand aan hun voorbereiding leggen. Het wedstrijdprogramma is nog uitgebreider dan de vorige jaren met alleen maar top confrontaties op UCI of nationaal niveau. Onze 50-koppige crew is er klaar voor, gesteund door onze heel trouwe sponsors die zich ook dit jaar weer garant stellen voor de nodige investeringen om jong talent te laten ontluiken”, aldus de crew.

Avia-Rudyco Cycling spreekt over een uitzonderlijk afgelopen seizoen. Met niet minder dan 157 individuele topresultaten waaronder 40x kampioenstitels, 118x medailles op kampioenschappen, 39x winst in interclub/top koersen, winst per team Beker van België U17, winst individueel topcompetitie, winst per team Beker van België U19 en winst individueel Beker van België U19 werd 2023 een topjaar voor deze club. Zelfs in 2024 kende ze een exceptionele start. Zo behaalde ze op de piste al 19x een gouden medaille in een BK, zes zilveren en zeventien bronzen plaquette, en ook nog andere top drie plaatsen op Vlaams niveau.

De miniemen zijn: Jax Fierens, Iebe De Backer, Stan Van Geyte, Vic Bogman, Sander Blommaert, Finn De Backer, Lenn Verbeeck, Jules Verhelst, Ward Leemen, Alexander Van Laethem, Senne Vanden Bossche, Liam Schoonjans, Vince Smekens, Warre Bonte, Alec De Witte, Jasper De Laet, Niels Cobbaut, Senne Meganck en Cruz De Brouwer.

De aspiranten zijn (incl 10 meisjes): Lucas De Caluwé, Florine De Smet, Karsten Geerinck ,Vincent Van Holle, Amélie De Pourcq, Senne Bogaert, Maxime Borms, Jérôme Vertongen, Sverre Matthé, Eve Mannaert, Mathijs Van den Broeck, Victor Vander Poten, Jari De Witte, Oskar Beuseling, Milo De Loose,  Adamou Van Bossche, Matteo De Schuyteneer, Aiden Cornelis, Fabian Merlier, Kobe Martens, Mats Lannoye, Jarne Van Den Hoeven,

Warre Deruyck, Leopold Vervliet, Leon Berthels, Lenthe Kimpe, Kyan De Hauwere, Olivia Borms, Clément Van Holle, Jasper Van Buyten, Bent Heirman, Louis Vaast Van Hullebus, Iljo Brusselmans, Siebe De Clercq, Hayden Van Laeken, Romy Debacquer, Maïté De Pourcq, Stan Korte, Lars Claessens, Victor De Kimpe, Robbe De Greyt, Ibe Mannaert, Lou Verlinden, Evelien De Laet, Maxine Vanden Steen, Imrane Ziady, Sibe De Vogelaer, Kobe Teughels, Brent Biesbroeck en Melvin Audenaert.

Dames jeugd: Aisha Claeijs, Alizée Bosmans, Dorien Verheesen, Faye Lagaeysse, Jinthe Matthé, Jolien Devaddere, Lobke Spinnoy, Millie Gorissen, Roxanne Vertongen, Eline De Winter, Elise De Bruyn, Elise Hermans, Lore Van Reeth, Marthe Eliano, Tika Spinnoy, Victoria Van Landeghem, Amber Coninckx, Lotte Olbrechts, Laure Van de Velde en Tamar Bezalel.

Nieuwelingen U17: Briek Debacquer, Dylan Vanden Berghe, Flo Poppe, Giel De Nul, Ian Kimpe, Jairo De Grauwe, Liam Reynaerts, Luca Van Isterdael, Lucas Pyl, Marnick Stevens, Noah Van Miert, Quinten Van Hecke, Sean De Vries, Stach Scholliers, Alexander Blanquaert, Daan Van Raemdonck, Dario Boone, Finn Tanghe, Jonne Meert, Kobe Vervaet, Mathisse Vlaminck, Mats De Ridder, Maurits Smet , Mauro Fiers, Quinten Gysen, Robbe Maesschalck, Senne De Loose, Thorben Baeke, Tiemo Demuynck, Timothy Verhulst, Vic De Smet, Victor-Jan Hiel, Warre Lambrecht, Stan Maes, Thibau Stevens en Tille Vergalle.

Junioren U19: Cedric Keppens, Corneel Vanslembrouck, Lennert Van Tichelt, Lomme Vanden Meerssche, Milan De Winter, Nicolas Aernouts, Niels Hoskens, Zander Tielens, Aksel LaForce, Ferre Commeene, Fons Laureys, Jens Cloots, Lars D’Hollander, Lowie Baeck, Robbe Verhulst, Rune Boden, Seppe De Waele, Siebe De Naeyer, Siebe Van Canneyt, Thor Felies, Thor Michielsen, Thor Verleysen en Alex Hewes.

(Foto: GC)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *