Artiesten van de Aalsterse Parkfeesten zijn bekend…

Pommelien Thijs, 2 Fabiola, Bart Kaëll en Bram & Lennert komen naar de Parkfeesten Vorige zomer lokte popster Camille meer dan 8 000 fans naar het stadspark van Aalst en dit jaar is het de beurt aan haar #LikeMe-collega Pommelien Thijs om de Parkfeesten in vuur en vlam te zetten. Organisator Maspoe wist daarnaast Bram & Lennert, 2 Fabiola en Bart Kaëll te strikken. “We gaan voor een grotere festivalbeleving.” “Vorig jaar leunden we met het concept nog dicht aan bij de Parkconcerten van vroeger”, zegt Kim Barbé van organisator Maspoe. “Dit jaar tillen we de organisatie naar een hoger niveau. We gaan voor een grotere festivalbeleving: meer foodtrucks en een dubbele dranktoog met maximale capaciteit. Het concert van Camille vorige zomer lokte een massa volk naar het stadspark en dat zorgde voor rijen aan de togen. Nu hebben we elke keer een grote naam op de affiche, dus gaan we de service zeker verhogen.”

Ook dit jaar blijven de Parkfeesten op donderdagavond. “Starten doen we op 6 juli met beats van 2 Fabiola en Pat Krimson, de week erop is het aan Ninovieters Bram & Lennert”, gaat Barbé verder. “Het muzikale duo brengt aanstekelijke covers en stond vorig jaar na Camille geprogrammeerd. Hun optreden was een geweldig succes, ze spreken er zelf nog over. In Ninove zijn Bram en Lennert intussen al echte volkshelden, maar ook in Aalst krijgen ze een trouwe aanhang.” De twee artiesten namen ter promotie van de Parkfeesten een video op waarin ze de andere headliners coveren. Bekijk hem zeker op de YouTube van de Persregio Dender.

Op donderdag 3 augustus staat Bart Kaëll als headliner geprogrammeerd. Hij viert dit jaar z’n 40- jarig jubileum op de planken en doet dat met een zomertournee. “Een hele weide die de MarieLouise meedoet? Die kans zit er dik in”, zegt Barbé. “Afsluiten doen we op 10 augustus met Pommelien Thijs, misschien wel de grootste naam van de affiche. 2023 is haar jaar.” De ‘Ongewoon’-zangeres won in januari drie MIA’s, speelt mee in de nieuwe VRT-reeks ‘Knokke Off’ en is al lang veel meer dan #LikeMe-zangeres. Haar zomertour wordt de kers op de taart.

De affiche wordt aangevuld met lokaal talent: de rockband Alternative Nation, Karmasuits met ‘The Voice’-kandidate Tessa Cornelis, ambianceband Equality en rock-’n-rollgroep The Big Bopper Band. “De Parkfeesten zijn vaak een springplank voor beginnende artiesten uit de regio, kijk naar Bram & Lennert vorig jaar”, zegt schepen van Cultuur Jean-Jacques De Gucht (Open Vld). “Het is heel belangrijk dat ook zij een plaats krijgen op het podium. Daarnaast biedt de affiche een goeie mix van artiesten. Er is voor ieder wat wils: frisse pop, meezingers, dance. Ik ben er zeker van dat het Aalsters publiek zich zal amuseren. Hopelijk is de zon ons, net zoals vorig jaar, goedgezind.”

“Het wordt een aangename en charmante zomer in Aalst met heel veel amusement”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Ik ben heel blij dat we in Aalst weer een traditie van Parkfeesten hebben die gratis en toegankelijk zijn voor iedereen. Voeg daar nog eens de festiviteiten op 11 juli, het na-Tourcriterium (24 juli) en CIRK! (25-27 augustus) aan toe en je weet dat het heerlijk zomeren wordt in Aalst. Geniet ervan.”

Programma Parkfeesten 2023:

• Donderdag 6 juli: Alternative Nation, 2 Fabiola en Pat Krimson

• Donderdag 13 juli: Karmasuits en Bram & Lennert

• Donderdag 3 augustus: Equality en Bart Kaëll

• Donderdag 10 augustus: The Big Bopper Band en Pommelien Thijs.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *