‘Ambassadeurs voor inclusie’ roepen lokale overheden op tot actie rond inclusief beleid voor personen met een handicap!…

Op zondag 3 december 2023 is het “Internationale Dag voor Mensen met een Beperking”. Voor die mensen is hun beperking echter het hele jaar door een realiteit. Ze ervaren op verschillende terreinen nog steeds géén gelijkwaardige kans tot deelname aan de samenleving. Een diverse groep ‘Ambassadeurs voor Inclusie’ zet zich al het hele jaar lang in om lokale overheden te motiveren en te inspireren rond inclusief beleid. Nu is het tijd voor concrete actie! Op donderdag 30 november 2023 in de ochtend sturen de ambassadeurs massaal een oproep uit naar de steden en gemeenten waar ze wonen of waar ze gingen presenteren in het kader van de campagne ‘Burgemeesters voor iedereen’. Samen met een zelf geschreven ‘Pleidooi voor Inclusie’ bezorgen ze lokale beleidsmakers een lijst met concrete actiepunten. Zo hopen ze op een duidelijk engagement vanuit de lokale besturen om hun stad of gemeente inclusiever te maken. Verder in dit bericht leest u over welke steden of gemeenten het gaat in onze regio.

Vanaf maart tot oktober 2023 toerden diverse ‘Ambassadeurs voor Inclusie’ rond in Vlaanderen om te presenteren over inclusief lokaal beleid voor personen met een handicap. Ze gingen langs bij maar liefst 64 lokale overheden en presenteerden er de resultaten van een bevraging over het topic. Die bevraging gebeurde in 2022 en werd bij elke gemeente aangeboden, 1/3 van de Vlaamse steden en gemeenten reageerden toen. De resultaten van de bevraging vind je via deze link.

In totaal zullen negen ambassadeurs rechtsreeks contact opnemen met de steden en gemeenten waar ze gingen presenteren en waar ze wonen. Ze malen de voorzitters van de gemeenteraden van: Aalst, Denderleeuw, en Erpe-Mere voor wat betreft onze Denderregio. De ‘Ambassadeurs voor Inclusie’ staan klaar om interviews en getuigenissen te geven in de pers. Ze kijken er naar uit om gehoord te worden, en geven stem aan de oproep tot actie. Zij hopen dat hun aanbevelingen ook effectief opgenomen worden door alle Vlaamse steden en gemeenten.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *