Alberic Sergooris neemt na 9 jaar afscheid als schepen…

Op dinsdag 7 juni 2022 maakte Alberic Sergooris (CD&V) bekend dat hij na 9 jaar ontslag neemt als schepen van Lokaal Bestuur Denderleeuw. Sergooris blijft wel zetelen als gemeenteraadslid. Marleen Van der Hoeven zal zijn plaats innemen in het college van burgemeester en schepenen en neemt zijn bevoegdheden over. Vanaf januari 2013 zetelde Alberic Sergooris als raadslid, waarna hij 5 maand later het schepenambt opnam ter vervanging van Lutgardis Waegeman. Hij was toen bevoegd voor Cultuur, Feestelijkheden en Bibliotheek. In november 2015 werd hij burgemeester tot hij in april 2016 opnieuw schepen werd voor Cultuur, Bibliotheek, Buurtcomputer, Tewerkstelling en Senioren. Dit laatst genoemde ambt nam hij op tot nu.

“Met heel veel spijt neem ik afscheid als schepen van Lokaal Bestuur Denderleeuw. Schepen ben je 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven. Omwille van gezondheidsredenen moet ik het echter rustiger aan doen. Daarom dat ik deze beslissing genomen heb. Geen gemakkelijke beslissing, want ik heb dit enorm graag gedaan”, zegt Alberic Sergooris. “Het waren 9 fantastische jaren waarin ik mee mocht bouwen aan onze gemeente en de Denderleeuwenaren van dienst mocht zijn. Samen met mijn collega’s uit het schepencollege, de medewerkers van het lokaal bestuur en de vrijwilligers hebben we mooie projecten op de rails gezet. Denk maar aan de werking van de vzw Sporen naar Werk, de Buurtcomputer, de vele activiteiten met de Seniorenraad en recenter het leesproject Boekentroef en Tour Elentrik. Het maakt mij ontzettend fier dat ik hier deel van mocht uitmaken en ik wil dan ook iedereen bedanken die mee op mijn pad kwam om dit mogelijk te maken.”

Alberic Sergooris wordt opgevolgd door Marleen Van der Hoeven. Zij heeft reeds ervaring als schepen. Ze zetelde van 1995 tot 2012 in het college van burgemeester en schepenen en was bevoegd voor onder andere Sociale Zaken, Gezin en Senioren. “Ik ben ervan overtuigd dat de vele acties uit het meerjarenplan en de projecten die nog op stapel staan, Denderleeuw nog meer in beweging zullen zetten. Ik wens Marleen dan ook alle succes toe als schepen om deze mooie en boeiende projecten in uitvoering te brengen”, besluit Sergooris.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *