Aantal marktkramers op dinsdagmarkt mogelijks herzien…

Forza Ninove wil de capaciteit aan marktkramen op de wekelijkse markt in Ninove optrekken tot 50, en voorrang geven aan de Ninoofse handelaars. Het is een onbegrijpelijke beslissing van het Ninoofse stadsbestuur om het aantal kramen te beperken tot 40, zegt Forza Ninove kopman Guy D’haeseleer. Volgens hem is dit regelrechte broodroof. Het Ninoofse stadsbestuur redeneerde blijkbaar dat het economisch bloedbad onder de marktkramers nog niet groot genoeg was en dus besliste het om het aantal marktkamers te beperken tot 40! De nogal simplistische redenering dat men het aantal abonnementen gewoon heeft gedeeld door 3 raakt kant noch wal. Door de volledige capaciteit niet te benutten maakt men de economische schade voor de marktkramers nog groter.

Aangezien uit de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad blijkt dat het maximum aantal bezoekers dat wordt toegelaten op de markt één bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam bedraagt, betekent dit dus dat tientallen bezoekers minder de markt kunnen betreden. Door het extra beperken van het aantal kramen mogen er dus maar 260 personen tegelijkertijd op de markt. Begrijpen wie begrijpen kan!

Forza Ninove zal bij monde van Volksvertegenwoordiger en Forza Ninove-kopman Guy D’haeseleer donderdag op de gemeenteraad een voorstel ter stemming voorleggen om de capaciteit van de markt volledig te gebruiken, namelijk 50. Hierbij zou eerst de mogelijkheid worden geboden aan de 19 Ninoofse marktkramers om elke week een standplaats te krijgen op de markt. De overige plaatsen kunnen dan met een beurtrol ingevuld worden door de andere geïnteresseerde marktkramers. Is het niet normaal dat Ninoofse marktkramers die hier belasting betalen voorrang krijgen? Een gelijkaardig systeem wordt trouwens ook toegepast in Lokeren en Sint-Niklaas. Door de uitbreiding naar 50 plaatsen zou dit in de praktijk trouwens nauwelijks gevolgen hebben voor de andere marktkramers. Forza Ninove pleit er ook voor om marktkramers die in het kader van de huidige beurtrol hun kat hebben gestuurd te weren op de markt tot de Coronamaatregelen voorbij zijn.” zegt Forza Ninove-kopman Guy D’haeseleer.

“Alle marktkramers zijn voor ons even belangrijk”, reageert schepen van Lokale Economie Alain Triest (Open Vld). “We waren wel al bezig aan het bekijken of het mogelijk is om de markt uit te breiden tot vijftig kramen, omdat we na evaluaties merken dat we nog ruimte over hebben en de gang van zaken onder de knie hebben. De bestaande marktplannen zouden dan van kracht blijven, maar de overige plaatsen zouden worden aangevuld met Ninoofse marktkramers.”

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *