Aalsterse politie controleerde op ‘Drugs & Alcohol’ in verkeer…

In de nacht van vrijdag 29 november op zaterdag 30 november tussen 21.00 en 05.00 uur heeft de lokale politie van Aalst een verkeerscontrole gehouden. Dit met het oog op het opsporen van bestuurders die rijden onder invloed van drugs of van alcohol. Tijdens de verkeerscontrole is gewerkt met één controleteam, dat op diverse locaties controles hebben uitgevoerd. Dit met volgend resultaat: 468 bestuurders kregen een samplingtest (pre-test) opgelegd – bij 26 personen werd alcohol gedetecteerd. Deze chauffeurs dienden een ademtest af te leggen. Ook de boorddocumenten van hun voertuig werden gecontroleerd. Uiteindelijk bleken 13 bestuurders onder invloed (drugs/alcohol) rond te rijden (= 2,78%): Drie bestuurders hebben een ademanalyse afgelegd tussen >=0,22 mg/L UAL en <0,35 mg/L UAL, een werd een stuurverbod van 3 uur opgelegd en een geldelijke boete tot 178 euro tot gevolg.

Zeven bestuurders hebben een ademanalyse van >=0,35mg/l UAL afgelegd met een rijverbod van 6 uur, alsook een geldelijke boete tussen 200 euro en 2000 euro tot gevolg. Eén bestuurder zal zich moeten veranwoorden voor de Politierechtbank wegens het afleggen van een ademanalyse van 0,67 mg/L UAL. Het rijbewijs van betrokkene werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Eén bestuurder bestuurde een voertuig Klasse B zonder houder te zijn van een rijbewijs (geboren voor 1968) en dit met een resultaat van de ademanalyse van 0,81 mg/L UAL. Het voertuig – type Aixam – wordt voor een periode van 15 dagen geklemd.

Eén bestuurder legde een ademanalyse af tussen >=0,22 mg/L UAL en <0,35 mg/L UAL, dit met een stuurverbod van 3 uur als resultaat. Betrokkene stuurde op het ogenblik van de feiten zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs, tevens stond betrokkene bijkomend nog geseind voor het betekenen van een verval van het recht tot sturen voor een periode van 6 maand met voorwaarden. Het voertuig werd om voornoemde reden door onze diensten geklemd.

Drie bestuurder werden na een positieve checklist onderworpen aan een speekseltest, bij één bestuurder was het resultaat positief waarna werd overgegaan tot het afnemen van een speekselanalyse. Het rijbewijs van betrokkene werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Eén passagier zal eerstdaags wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel een onmiddellijke inning van 58 euro ontvangen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *