Aalstenaar plaatst een ontsmettingsmachine in zijn wassalon…

Een Aalsters wassalon wil haar steentje bijdragen in de bestrijding van het coronavirus en installeerde een ontsmettingsmachine op basis van ozon technologie in het wassalon. Daardoor wordt deze industriële ontsmettingsmethode bruikbaar voor het grote publiek, een primeur in België. Het wassalon gebruikt ozon om o.a. speelgoed, meubilair en textiel te desinfecteren. Professionele ozontechnologie maakt voorwerpen virus- en geurvrij. Het Aalsterse wassalon Bubbleworks pakt uit met een gloednieuwe ontsmettingsmachine op basis van ozon, een primeur in België. In minder dan 30 minuten worden virussen en bacteriën gedood en onaangename geuren verwijderd uit alle denkbare materialen zoals schoenen, speelgoed, meubels, gordijnen en rugzakken. “Een enorme investering, maar we willen bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus”, zegt uitbater Sammy Vanoirbeek.

De ontsmettingsmachine komt er als verlengstuk van de klassieke wasmachines. Bubbleworks wil klanten helpen een veilige en hygiënische omgeving te creëren. “We ontsmetten continu onze handen en dragen een mondmasker. Maar dagelijkse gebruikte materialen ontsmetten die je niet zomaar kan wassen is een moeilijke klus”, zegt uitbater Sammy Vanoirbeek. “We willen het grote publiek de mogelijkheid geven om materialen die je niet kan wassen eenvoudig, doeltreffend en snel te ontsmetten. Denk maar aan elektronica, speelgoed en materialen die je tijdens een vakantie gebruikte.” Omdat onaangename geuren vaak bacterieel zijn, werkt het ook om geuren te verwijderen. Zo kunnen tapijten en gordijnen geurvrij worden gemaakt.

De machine werkt met ozontechnologie en werd ontwikkeld in Italië. Het toestel ziet eruit als een gewone kast, maar wat er in de machine gebeurt met de geplaatste materialen, is uniek. Het werkt met een krachtig desinfectieproces op basis van ozon en is een van de meest effectieve desinfectiemethoden zonder neveneffecten. De zuurstof die zich in de machine en de materialen bevindt, wordt omgezet in ozon door middel van een ozongenerator. Omdat de materialen droog blijven tijdens de gehele cyclus en werkt zonder bevochtiging of chemicaliën, is het grote voordeel van deze methode dat het bruikbaar is voor alle kleine tot middelgrote materialen en voorwerpen. “Het wordt op industriële wijze gebruikt om gebouwen, auto’s en zelfs drinkwater te ontsmetten.” verduidelijkt Sammy. “Sommige brandweerkazernes gebruiken het om helmen en uniformen te ontsmetten en de brandgeur te verwijderen. Vanaf nu kan iedereen hiervan gebruik maken.”

Tijdens de coronacrisis werd het wassalon in Aalst volledig vernieuwd. “Ons doel is het de klant zo aangenaam mogelijk maken. Daarom creëerden we een volautomatisch wassalon met oog voor het milieu. We werken volledig met hernieuwbare energie en onze machines verbruiken tot 30% minder water dan gemiddelde machines. Ook de ontsmettingsmachine was een enorme investering, maar de coronacrisis is nog niet meteen voorbij en we willen bijdragen aan een veilige en hygiënische omgeving voor iedereen.” besluit Sammy.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *