Aalst Twinkelt trapt het kerstseizoen af…

Op vrijdag 8 december opent Aalst Twinkelt het traditioneel Aalsters kerstseizoen. Vier weken lang kan je [OVER] winteren in Aalst en wordt de binnenstad ondergedompeld in winterse gezelligheid met een kerstmarkt, uren shopplezier, animatie en een ijspiste. Met Aalst Twinkelt wordt het winterfestival in de winkelstraten van de binnenstad afgetrapt op vrijdagavond 8 december vanaf 18.30 uur. Je kan er avondshoppen tot 22.00 uur in meer dan 150 handelszaken en je laten overdonderen door feeëriek en verrassend straattheater. Op het programma staan onder meer vuurshows, betoverende danseressen, spectaculaire drumacts en heel wat muzikale bands. Het volledige programma vind je op www.aalst.be.

Vanaf 8 december tot en met 7 januari kan je schaatsen of je wagen aan een spelletje curling op een overdekte ijspiste op de Grote Markt. De schaatsbaan is ook toegankelijk voor families met kleine kinderen. De openingsuren en tarieven vind je op www.kerstmarktaalst.be.

Op 16, 17 en 23, 24 december zijn de winkels zowel op zaterdag als zondag geopend. Naast shoppen poppen er in de winkelstraten heel wat kerstfiguren op. Winkelliefhebbers worden getrakteerd op 4 koopzondagen: op 10, 17, 24 december én 7 januari kan je volop eindejaarsshoppen tussen 14.00 en 18.00 uur. Op zondag 24 december zijn de winkels uitzonderlijk geopend van 11.00 tot 15.00 uur.

In de volledige periode van [OVER] winteren is de kerstmarkt geopend op de Hopmarkt en de Grote Markt. Tijdens de weekends vind je op de Grote Markt ook de creatieve kerstmarkt. De houten kerstchalets krijgen een ambachtelijke invulling waar tal van originele producten verkocht worden. Dat gaat van zelfgemaakte honing tot uniek gehaakte handtassen, originele sieraden en klein keramiek of houtwerk. Alles wat creatief en met liefde gemaakt is en een origineel kerstgeschenk kan zijn. De openingsuren van de kerstmarkt vind je op www.aalst.be.

Alle info over het programma en de winteracts kan je vinden op www.aalst.be en de facebookpagina van het event.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *