Aalst legt bezwaarschriften voor komst toren naast zich neer…

Overhandiging 540 bezwaarschriften Tereos toren AalstDe stad Aalst legt 593 bezwaarschriften naast zich neer en geeft positief advies voor bouw van nieuwe fabriekstoren in centrum. De fabriek Tereos wil een nieuwe fabriekstoren bouwen in het centrum van Aalst en diende daar eind december een bouwaanvraag voor in bij de stad Aalst. Dat leidde tot heel wat protest. Bijna zeshonderd mensen dienden een bezwaarschrift in tegen de bouw van de nieuwe fabriekstoren. Het college heeft dat bezwaar nu zonder verpinken naast zich neergelegd en sprak afgelopen vrijdag (?) toch een positief advies uit voor deze bouwaanvraag. Finaal beslist nu de provincie maar het valt te verwachten dat deze het positief advies van de stad zal volgen. “Dit is ongezien en ongehoord,” stelt Kerim Helaut, woordvoerder van de actiegroep die de bezwaarschriften verzamelde. “Zeshonderd bezwaarschiften, het hoogste aantal ooit in één dossier, vallen letterlijk in dovemansoren. Blijkbaar telt de argumentatie niet voor dit bestuur dat graag pronkt met allerlei projecten rond stadsvernieuwing maar voor wie blijkbaar een nieuwe fabroiekstoren in het centrum geen probleem is. Het viel natuurlijk te verwachten dat het college van burgemeester en schepenen de fabriek geen strobreed in de weg wil leggen. Blijkbaar haalt het financieel gewin het op het welbevinden van heel wat inwoners.”

De actiegroep die de bezwaarschriften verzamelde wil daarom nog een stap verder gaan. “Het is nu tijd om kleur te bekennen en als Aalsters politicus een duidelijk standpunt in te nemen in dit dossier zonder rond de pot of de fabriek te draaien. Elke inwoner van deze stad heeft recht op duidelijkheid,” gaat Kerim Helaut verder. “De buurtbewoner, stadsgenoot én ook de werknemer van de fabriek wil weten waar we nu eindelijk aan toe zijn. De vorige investeringen van de fabrieken hebben geleid tot honderden ontslagen. Mag Aalst zich opnieuw aan zo’n ontslagronde verwachten? Bovendien wil het bestuur de stad, terecht, aantrekkelijker maken met heel wat projecten rond stadsvernieuwing. Denk maar aan ‘De Kaaien’ of ‘Utopia’, twee mooie projecten die letterlijk buren zijn van de fabriek. Past de fabriek binnen al die dure stadsprojecten? Het zijn slechts enkele van de vele vragen om duidelijkheid te krijgen.”

De actiegroep wil vanaf nu inzetten op het burgerinitiatief. En tegelijk dit dossier op de lokale politieke agenda van de gemeenteraadsverkiezingen plaatsen. “We zullen in dit dossier met slechts één vraag naar elk poltiek debat in deze stad trekken,” kondigt Kerim Helaut aan. “Als we op u of op uw partij stemmen op 14 oktober, wat is dan het gevolg voor de fabriek in het centrum van Aalst op korte en lange termijn? En dezelfde vraag zullen we op basis van het burgerinitiatief ook stellen aan de nieuwe gemeenteraad in 2019.”

 

Meer info over het burgerinitiatief op www.amylum.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *