481.386,53 Euro voor vernieuwing scholen in Denderstreek…

Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts nieuws voor vele Vlaamse schoolbesturen en hun duizenden leerlingen. 34  scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen zullen met 4,5 miljoen euro het scholenpatrimonium kunnen renoveren en vernieuwen. Voor onze Denderregio komt dit bedarg op 481386,53 euro. “Niet enkel de boekentassen staan klaar om met goede moed aan het nieuwe schooljaar te starten”, zegt Weyts. “Er staan ook heel wat bouwprojecten in de steigers om onze leerlingen meer leerruimte te bieden.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen. Weyts investeert net voor de start van het nieuwe schooljaar via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) bijna 4,5 miljoen euro in 34 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen. Met deze scholenbouwprojecten zullen vele kinderen en jongeren hun schooldagen in gloednieuwe schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

De Vrije basisschool Sint-Maarten uit Aalst ontvangt 280.336,57 euro voor het plaatsen van een gescheiden rioleringsstelsel, en een nieuwbouw sanitair, in Geraardsbergen krijgt het Sint-Jozefinstituut 87.877,22 euro voor het verwijderen van asbest op het dak, en de vrije basisschool in Herzele ontvangt 13.206,12 euro voor het vervangen van de bestaande stookplaatsen van stookolie naar aardgas.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *