Stedelijke kleuterschool Krawietelken verhuist naar Slotstraat…

Caroline Verdoodt N-VA Aalst Persregio DenderDe stedelijke kleuterscholen ‘Krawietelken’ en ’t Zavelken’ in Aalst komen op een prioritaire lijst en zullen sneller dan gepland een nieuwbouw krijgen. Daardoor verhuist ‘Krawietelken’ van de Hoveniersstraat 86 naar de locatie van het kaartershuisje op de hoek van de Moorselbaan en de Binnenstraat. “Een stad die nieuwe inwoners aantrekt, moet ook verder investeren in onderwijs”, dat meldt schepen van onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA). “Krawietelken is een typische buurtschool. Voor ons was het belangrijk om een plek vlakbij de huidige locatie te vinden. Zo kan het zestigtal kleuters grotendeels te voet of met de fiets naar de school gebracht worden. Door herindeling van de site op de hoek van de Moorselbaan/Binnenstraat kan het huidige aantal parkeerplaatsen behouden blijven.”

Voor schepen van Ruimtelijke ordening Caroline Verdoodt (N-VA) past de komst van het schooltje perfect in de plannen die de stad met de site had: “De site heeft een strategische ligging en kan omgevormd worden tot een aangename multifunctionele plek die voor de buurt voor een nieuwe dynamiek zal zorgen. Een kleuterschool past dan ook perfect binnen de visie die we voor deze site hebben.”

Naast ‘Krawietelken’ werd ook de stedelijke kleuterschool ‘Zavelken’ in Erembodegem op de prioritaire lijst geplaatst. Dat schooltje met twee klassen wordt op dezelfde site herbouwd. De totale kostprijs voor de twee nieuwe schooltjes bedraagt 1,4 miljoen, waarvan 70% door de Vlaamse regering wordt gesubsidieerd.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *