Stad Aalst Stad stoot eigen kinderopvangplaatsen af…

Begeleiders kinderopvang Persregio DenderDe stad Aalst draagt 12 van haar eigen gesubsidieerde kinderopvangplaatsen over aan de privé sector. Aalst beschikt verdeeld over twee locaties over een werking groepsopvang met samenwerkende onthaalouders. De ene kinderopvang De Cocon werd in de vorige legislatuur opgestart in de eigen stedelijke kleuterschool De Vlinder in Nieuwerkerken.  Een tweede initiatief De Luchtballon werd zo’n twee jaar geleden opgestart in de vrije basisschool Zeppelin in Erembodegem. Dergelijke kinderopvang voor baby’s en peuters opent onrechtstreeks een doorstroommogelijkheid van de kindjes naar de kleuter- en basisschool. Tegelijk geeft het kansen aan zelfstandige onthaalouders die thuis niet over voldoende aangepaste infrastructuur beschikken. Eén van beide initiatieven, de Zeppelin in Erembodegem, goed voor 12 erkende plaatsen wordt nu (voor begeleiding) overgedragen aan de Landelijke Kinderopvang. Uit het debat in de gemeenteraad bleek dat een personeelsprobleem hiertoe de belangrijkste reden zou zijn (?).

Gemeenteraadslid Patrick De Smedt (sp.a) had heel wat bedenkingen bij wat hij noemde deze ‘privatiseringsoperatie’ in de kinderopvangsector. Blijkbaar wordt de keuze waarbij de stad als regisseur én als actor optreedt hier voor het eerst opgegeven. De Smedt begrijpt niet waarom de ene locatie (vrije school) wel en de andere (stedelijke school) niet wordt opgegeven. Wat voor de ene opvang niet meer mogelijk is, is blijkbaar wel nog mogelijk voor de andere. Bovendien kan de coördinerende stadsdienst ifv de kwaliteit ook nog bijkomend rekenen op de ondersteuning van de stad in al haar vormen. Patrick De Smedt vroeg zich tenslotte ook af hoeveel dit alles kostte aan de beide partijen? Laat ons hopen dat het bij dit ene dossier blijft.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *