Oilsjterse ajoinkees wordt voorgesteld op Lokaalmarkt…

Lokaal Markt met Oilsjterse ajoinkees Persregio DenderDe oprichters van de intussen gekende wekelijkse Lokaalmarkt aan de Denderstraat te Aalst, zijn vol lof over de komst van een Oilsjterse ajoinkees. Deze nieuwe kaassoort zal aanstaande vrijdag rond 15.00 uur voorgesteld worden aan het grote publiek. De kaas is een idee van Danny De Keuleneire van Brouwerij Gemeldorp, waar de kaas wordt afgerijpt. “Ik wilde een speciale kaas voor de stad Aalst maken”, verteld de maker. ‘Oilsjterse ajoinkees’ wordt gemaakt op basis van verse gepasteuriseerde ochtend koeienmelk en bevat een opvallend laag gehalte aan lactose (<0.01%). “De smaak is tegelijk zacht en intens”, zegt Willy De Ville van Beverse Kaasmakerij. Oilsjterse ajoinkees op de markt Persregio DenderHet idee voor de kaas komt van Danny De Keuleneire van Brouwerij Gemeldorp. In de brouwerij worden verschillende kazen van Beverse Kaasmakerij gerijpt. De Keuleneire is ook verdeler van de kazen van Beverse Kaasmakerij op de boerenmarkt Lokaalmarkt Aalst.

“De stad Aalst is de stad van de ajuinen”, zegt De Keuleneire. “Ik ben bovendien zelf verzot op ajuinen. Het is een fantastisch product om mee te werken. Zo zijn de bieren van Brouwerij Gemeldorp glutenvrij dankzij enzymen van ajuinen. Omdat ik elke week op de Lokaalmarkt in Aalst sta, wilde ik een speciale kaas voor de ajuinenstad maken.” De kaas wordt verkocht per bol van +-520g. Eens aangesneden, bewaart de kaas 40 dagen in de koelkast.

Lokaalmarkt Aalst vindt elke vrijdagmiddag tussen 15.00 en 20.00 uur plaats in De Gendarmerie in Aalst. Op de overdekte markt verkopen boeren en producenten hun producten rechtstreeks aan de klant. Er is ook een bar en een kinderatelier.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *