Logo Dender vzw installeert ‘Crematie van De Sigaret’…

Afvalbak vol sigaretten Persregio DenderMet een sensibiliseringsactie, ‘Crematie van De Sigaret’, wil Logo Dender vzw op 27 oktober 2015 de studenten van HoGent campus Aalst en op 28 oktober 2015 de studenten van Odisee Aalst Campus Dirk Martens doen stilstaan bij de negatieve effecten van roken. Roken is een probleem van alle leeftijden maar zeker ook bij jongeren, die regelmatig beginnen te roken op een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en 1 maand. Eén week voor de ‘Crematie van De Sigaret’,  zal aan het onthaal van de hogeschool een rouwbericht deze pop-up actie aankondigen. Dit initiatief kadert binnen de bredere actie ‘Aalst Rookvrij!’ (www.aalstrookvrij.be) die gestart is begin 2015.

Op 27 en 28 oktober 2015 zal een begrafenisondernemer studenten aanspreken omwille van het overlijden van De Sigaret en hen vriendelijk verzoeken de sigaret te doven. Jongeren kunnen tijdens de actie een engagement aangaan om te stoppen met roken of rookvrij te blijven. Deze belofte wordt genoteerd in het rouwregister samen met andere creatieve rookvrije boodschappen. Een bidprentje met gegevens en doorverwijskanalen rond stoppen met roken maakt de studenten wegwijs in de aanloop naar en tijdens de rookstop. Verder zet een urne, een rouwtafel, kaarsen en gepaste muziek de serene sfeer extra in de verf.

Wie op de delete-knop duwt op de HoGent wordt beloond met een stressbestendige gadget wat tegelijkertijd een toegangsticket is voor een gezonde maaltijd. Wie op de delete-knop duwt in Odisee wordt beloond met een toegangsticket tot een smoothie, zelf bij elkaar getrapt met een mobiele sappenbar.

Belangrijk bij rookstop is de voorbeeldfunctie van het hogeschoolteam en andere intermediairs die met jongeren werken. Zij kunnen meehelpen om een tabaksvrije en gezonde leefstijl te promoten. In een doeltreffend rookbeleid zijn zowel de individuele student, de opleiding, de hogeschool en de hogeschoolomgeving betrokken.

Op www.aalstrookvrij.be kan je alvast terecht voor heel wat informatie over stoppen met roken of hoe je rookvrij kan blijven. ‘Aalst Rookvrij!’ is een initiatief van Logo Dender vzw, SEL, LMN Aalst, Huisartsenkring Aalst, Huisartsenwachtpost Aalst en het stadsbestuur van Aalst en kadert binnen het project ‘Gezonde Gemeente’.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *