Julie Huylenbroeck wint de Leen De Bruyn prijs…

juilie-huylenbroeck-wint-lee-nde-bruyn-prijs-persregio-denderDe Aalsterse Julie Huylenbroeck heeft de eerste editie van de Leen De Bruyn prijs gewonnen. Deze tweejaarlijkse prijs die in het leven geroepen is door Soroptimist Aalst, wil jong vrouwelijk Aalsters talent een duwtje in de rug geven. Naast een mooie geldprijs betekent deze bekroning ook extra bekendheid voor Legato, het nieuwe project van deze winnares. De Leen De Bruyn prijs is genoemd naar een stichtend lid van Soroptimist Aalst. Leen was een beloftevolle architecte, een mama van 2 jonge kinderen, een geëngageerd lid van Soroptimist die haar talent ten dienste stelde van de club. Leen had nog zoveel plannen maar het lot besliste er anders over: ze was amper 38 jaar toen ze de strijd tegen kanker verloor. Dankzij de prijs die naar haar genoemd is, blijft de herinnering aan Leen levend. Haar naam is synoniem geworden voor vrouwelijke creativiteit.

Aan de eerste editie hebben heel wat jonge creatieve vrouwen deelgenomen.  Een online stemming via Facebook onder een aantal geselecteerden leverde een top drie op. De jury besliste over de eindoverwinning. Ze kozen unaniem voor Julie Huylenbroeck met haar project Legato. Julie (28) liep school aan het Sint-Jozefscollege in Aalst  en studeerde daarna handelsingenieur in Gent en Linköping (Zweden).  Na enkele jaren ervaring in de financiële sector, keerde Julie terug naar Aalst waar ze werkt voor de Vlaamse Milieumaatschappij. Haar vrije tijd staat in het teken van de muziek. Piano is de rode draad in haar leven. Ze was amper zes jaar toen ze al pianolessen volgde bij Elena Ivanova aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst. Later volgden concerten in binnen- en buitenland. Nu zit Julie in de raad van bestuur van MUZA en hoopt ze zo haar steentje bij te dragen aan de werking van de academie.

Julie heeft al veel mensen kunnen bereiken met haar muziek. Alleen één categorie is moeilijk bereikbaar: de 80-plussers die vaak sociaal geïsoleerd zijn. Om die mensen te kunnen bereiken en hen met muziek te raken, richtte Julie Legato op. Dit project houdt in dat woonzorgcentra uit de buurt van Aalst leerlingen van de academie een podium bieden. In ruil krijgen de woonzorgcentra een goed voorbereid concert van 50 minuten die ze aan hun bewoners kunnen aanbieden. Op die manier verbindt Legato muzikanten en luisteraars, jongeren en ouderen. Omwille van de maatschappelijke relevantie van dit project en de creatieve inhoud, heeft de jury dit project bekroond. De prijs van 3.000 euro geeft dit nieuwe project meteen een stevige duw in de rug. Twee creatieve duo’s haalden ook de top drie:  MIMO en DRIFT. MIMO die de eerste publieksprijs in de wacht sleepte, is de handtassencollectie van Michèle Mottrie die samen met nichtje Marie-Julie Bouckaert het bedrijf Mimo Bags heeft opgericht. De tweede publieksprijs ging naar Drift, het bedrijf van Sarah en An, twee jonge vrouwen met groene vingers die hangende minituinen en andere groene kunstwerkjes voor het interieur creëren.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *