Jeugd heeft niks aan kibbelende meerderheidspartijen…

Ruimte voor spelende kinderen in Aalst Persregio DenderN-VA en CD&V besturen al bijna 6 jaar. Ze zijn dus beiden verantwoordelijk voor het onderhoud van de sport- en speelterreinen in de stad. “Stop met kibbelen en zorg ervoor dat het in orde komt” reageert sp.a lijsttrekker en gemeenteraadslid Sam Van de Putte. De spelende kinderen en jongeren is de stad hebben geen boodschap aan kibbelende meerderheidspartijen. Zij willen vooral voldoende en kwaliteitsvolle infrastructuur. Verschillende sport- en speelterreinen in de stad liggen er slecht bij. “Het Ezelsplein werd als eerste voor een deel opgefrist met een kleurrijke grondtekening. sp.a wil dat alle sport- en speelterreinen in Aalst beter onderhouden worden. We willen ook meer speeltuigen voor verschillen- de leeftijden: van peuters en kleuters tot tieners. Ieder- een heeft nood aan speelruimte!” zegt Sam.

“Vaak zie je basketbalringen zonder net of voetbalgoalen waar de bal zo doorvliegt. Sommige speelterreinen zoals aan Park De Blieck staan bij regenweer zelfs gewoon onder water. sp.a wil élk sport- en speelterrein herstellen zodat ze nog meer een ontmoetingsplek worden voor kinderen, jongeren en buurtbewoners” zegt buurtbewoner Patrick De Boeck.

Zaterdag voerde sp.a nog actie aan Park De Blieck. Onder de slogan ‘op ieder plein een hypecourt’ hertekenden kinderen, jongeren en buurtbewoners het plein zoals zij willen dat het er in de toekomst gaat uitzien. “Er is vooral gebrek aan onderhoude met kapotte sport- en speeltoestellen. En er is te weinig variatie. Daar moet dus zeker iets aan veranderen” vertelden de kinderen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *