Dubbel feest voor Meerse bierbrouwer…

Groot nieuws in de brouwwereld, daarin maakt de Meerse huisbrouwer Danny Hoffelinck uit de Kerkveldstraat furore met het op de markt brengen van een eigen recept van ongefilterd smout, vermengd met het donkere Kwibusbier, genaamd biersmout. De bierbrouwer uit Mere liet zijn inspiratie de loop, en liet zich daarbij graag bijstaan door twee befaamde beenhouwers uit de streek. Philip De Cock (Aaigem) en Johan Redant (Haaltert) helpen hierbij het smout te fabriceren, en meteen aan de man te brengen in hun beenhouwers zaak. Dat Danny Hoffelinck grootse plannen heeft met zijn bierbrouwerij moet blijken, want de huisbrouwer gaat met de productie verhuizen van Mere (garage) naar Oordegem (magazijn). Toen hij zes jaar geleden bescheiden begon tussen het beroep van ruitenwasser door, was er nog geen sprake van dat hij de dag van vandaag 1.000 liter bier zou brouwen per maand. Doordat hij niet meer kan voldoen aan de vraag, is hij op het lumineuze idee gekomen om uit te breiden, en een magazijn aan te kopen, waar hij vier gist- en lagertanks van elk tweeduizend liter kan plaatsen. Een bedrijf in China is momenteel bezig met het fabriceren van deze opslagtanks, hierdoor kan de capaciteit verviervoudigen. Wanneer men de productie opdrijft dient men uiteraard ook te beschikken over een grotere afvulmachine, ook hier werd voor gezorgd. De verkoop van het Kwibusbier houd hij voorlopig toch nog het liefst in eigen beheer, en zal nog altijd gebeuren in de Kerkveldstraat, 61 te Mere.

(Foto: Herman Laneau)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *