Deel dit bericht op uw sociale media

Van Vaerenbergh vragende partij tegen voedselverspilling…

Silke Van Vaerenbergh (CD&V)“De Belg verspilt gemiddeld 345 kg voedsel per persoon per jaar. Er is noot aan sensibilisering rond voedselverspilling.” Gemeenteraadslid Silke Van Vaerenbergh (CD&V) stelde tijdens de gemeenteraad van mei de vraag extra oog te hebben voor de lokale aanpak van voedselverspilling. “Er zijn lovenswaardige initiatieven die onder andere genomen worden vanuit de OCMW-diensten, Sociale Kruidenier, Boerderij De Loods … Als je de verspillingcijfers ziet, is er nog heel wat werk aan de winkel. Een lokale campagne kan bijdragen in het verminderen van voedselverspilling… Een belangrijke oorzaak van voedselverspilling is dat consumenten niet goed weten wat het verschil is tussen ’ten minste houdbaar tot’ en ’te gebruiken tot’. Er wordt veel voedsel weggegooid als de datum ’ten minste houdbaar tot’ voorbij is, terwijl de voedingsmiddelen nog perfect geconsumeerd kunnen worden. Ook goede manieren van voedselbewaring zijn nog al te vaak onvoldoende gekend. En wat bijvoorbeeld met restjes? Daar kan best creatief mee gekookt worden en hoeft helemaal niet de vuilbak in. Het lijkt misschien allemaal simpel, maar dat is het blijkbaar niet. Er is nood aan lokale sensibilisering in de vorm van acties, workshops, infobrochures, noem maar op!” aldus Gemeenteraadslid Van Vaerenbergh.

(Foto: SVV)

Cornelis Partners