Deel dit bericht op uw sociale media

Kenny Bernaerts wint finale ‘De beste vol-au-vent van België’…

Kenny Bernaerts van restaurant De Vijfhoek in SintKatelijne-Waver heeft de titel van ‘De beste vol-au-vent van België’ gewonnen tijdens de spannende finaledag van de culinaire wedstrijd, georganiseerd door zuivelbedrijf Inex. De jury, onder leiding van sterrenchef Christophe Hardiquest (Menssa*), was onder de indruk van zijn verfijnde creatie met Mechelse koekoek, kalfszwezerik en seizoensproducten zoals eekhoorntjesbrood. 

Naast de winnende vol-au-vent van Kenny Bernaerts kregen de juryleden ook van de andere kandidaten verrassende versies voorgeschoteld. Mathieu Wynsberghe van Bistro MaReine (Deinze) presenteerde een vegetarische vol-au-vent, terwijl Stijn Rotthier van Fortuin (Kontich) zijn gerecht een extra dimensie gaf met truƯel. De Waalse chef Cédric Collin (La Vieille Ferme) wist eveneens de aandacht van de jury te trekken met een verfijnde versie van de Belgische klassieker.

De gerechten werden beoordeeld op basis van vijf criteria:  Smaak (/20)  Textuur/structuur (/10)  Techniek (correctheid van de toegepaste technieken) (/10)  Originaliteit en totale indruk (/10)  Verwerking van de Inex room (/10) De jury, met experts zoals Lode De Roover (Fleur de Lin*) en Koen Strubbe (Ter Groene Poorte), had de zware taak om de beste vol-au-vent te kiezen uit de creatieve en smaakvolle gerechten. Het gebruik van de Inex room 40% was een cruciaal element in de beoordeling.

De prijsuitreiking vond plaats in De Melkerij van Inex, waar Kenny Bernaerts de felbegeerde titel, een shoptegoed van € 1000 aan Inex-producten en een Thermomix in ontvangst mocht nemen. De overige finalisten gingen naar huis met een shoptegoed van € 250 aan Inexproducten. Inex kijkt terug op een zeer geslaagde finaledag vol passie, vakmanschap en culinaire hoogstandjes, en feliciteert alle deelnemers met hun prachtige prestaties.

Inex is een Belgisch familiaal zuivelbedrijf gelegen in het Oostvlaamse Bavegem (Wetteren) die sinds 1898 een brede waaier zuivelproducten aanbiedt. Deze zuivelproducten worden gemaakt met weidemelk van eigen bodem, afkomstig van boerderijen uit de streek. Met deze weidemelk worden producten van de allerhoogste kwaliteit geproduceerd, waaronder Inex room 40%. Deze premium room behaalde voor het 7e jaar op rij de hoogst haalbare score tijdens de Superior Taste Award 2024.

(Foto: SKcaptured)

Cornelis Partners