Zwerven door Denderstreek en Pajottenland…

Woensdag 26 februari organiseren De Padstappers hun 17de Krakelingentocht. Vrij te starten voor 7 – 10 – 14 – 18 – 22 km tussen 08.00 en 15.00 uur, in de Parochiezaal ter hoogte van de Beverstraat te 9500 Viane. Het kleine landelijke Viane in het zuidoosten van Oost-Vlaanderen, is een deelgemeente van Geraardsbergen. Alle afstanden – behalve de 7 km – trekken naar het Vlaams-Brabantse Bever, een dorp met faciliteiten voor haar Franstalige minderheid. Het is een samenraapsel van uit elkaar gelegen gehuchten met telkens een kern waaromheen de boerderijen en woningen in losse orde liggen. De verschillende afstanden doorkruisen deze gehuchten en vinden rust in de dorpskern van Bever zelf. Onderweg passeren ze oude boerderijen, statige hovingen en een aantal mooie pittoreske kapelletjes, gelegen langs rustige landwegen.

Na de rustpost in Bever, waar naargelang de afstand één of twee keer wordt gestopt, voegen de wandelaars in het bekken van de Wijzenbeek zich bij de 7 km, om samen terug te keren naar Viane. Als toetje heeft de parcoursbouwer het 6,5 ha grote ha grote kasteeldomein van het kasteel Blondel de Beauregard benut. De visvijver zorgt samen met het ernaast gelegen kampeerterrein voor het decor van een mooi rustgevend
af sluitertje. “In de startzaal zorgen we, net als op de rustpost trouwens, voor ruime drank- en eetvoorzieningen, zodat je met een gerust gevoel op weg kan voor een zorgeloze aangename wandeldag. Onze medewerkers sloven zich alleszins uit om ervoor te zorgen dat dit werkelijkheid wordt”, zegt Ivan De Nollin.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *