Zorglab heeft goede voorbeeld ‘koffieklets met de buren’…

Een goede buur is beter dan een verre vriend! Maar kennen we onze buren wel nog. ZorgLab Aalst wil met het project ‘Slimme ondersteuning in de buurt’ burenrelaties in een zorgzame buurt
versterken. De afgelopen maanden werd ‘de Buurbel’ ontwikkeld, een slim systeem dat getest zal worden in de buurten Mijlbeek en Zeshoek. Buren worden op een eenvoudige manier met elkaar in contact gebracht en kunnen via dit systeem hulp vragen of hulp bieden in de buurt.

“We ondervinden dat buren elkaar steeds minder kennen en dat vooral oudere mensen soms eenzaam zijn. Met dit project willen we buren aanzetten om elkaar te leren kennen. Dat gaat niet meer vanzelf. Je moet er wat moeite voor doen, zoals je buur eens op de koffie vragen of afspreken om samen ergens naartoe te gaan. Maar het kan ieders leven zo veel verrijken en beter maken. Zorglab wil daarom het goede voorbeeld geven en gaat twee dagen op pad met koffie én met informatie over dit project”, aldus schepen Sarah Smeyers.

Om de start van het project bij de burgers te brengen wordt de Plusbus van de Stad op dinsdag 20 augustus en donderdag 22 augustus omgetoverd tot een mobiele koffiebar.

De bewoners van de wijk Mijlbeek mogen de koffiebus verwachten op dinsdag 20 augustus van 9 uur tot 12.30. Twee dagen later, op donderdag 22 augustus, verwent het team van Zorglab van 09.00 tot 11.00 uur de bewoners van de wijk rond de Zeshoek met lekkere koffie. De projectcoördinator geeft uitleg over het project. “Slimme ondersteuning in de buurt” is een ‘City of Things’-project met de steun van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *