Zijn de solden en koopzondagen aan jou besteed?…

Op zaterdag 1 augustus start de officiële soldenperiode, deze werd jammer genoeg door de coronapandemie met een maand uitgesteld. Bedoeling is dat dit uiteraard op een veilige manier gebeurt, maar is dit wel een goed idee om nu massaal te gaan shoppen. Als iedereen zich houdt aan de corona-richtlijnen, kunnen we het in onze Denderregio misschien nog veilig houden. Het is wel niet toegestaan om met meerdere gezinsleden tegelijk te gaan winkelen. Hou rekening met de social distacing, en blijf niet langer dan 30 minuten in dezelfde zaak.

Op zondagnamiddag is het zowel in Aalst, Ninove, als in Geraardsbergen koopzondag. Je mag op die dag dus ook gaan winkelen, als je de regels volgt. De meeste winkels in onze regio openen van 14.00 tot 18.00 uur. Het is door de winkeliers wel niet toegestaan om op zondag koopwaar buiten te zetten, het is koopzondag, en geen braderij. De veiligheidscel heeft beslist dat niets van koopwaar mag worden buitengezet.

In de stad Aalst werkt District A samen met de stad en zal die namiddag ook piccolo’s (mensen in piccolo-uniform) voorzien om de bezoekers van het winkelhart gepast te verwelkomen. Zij kunnen ook wijzen op bijvoorbeeld het dragen van mondmaskers. Bedoeling is dat de piccolo’s ook voor komende evenementen worden ingezet!

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *