Zangwedstrijd Prijs Marnixring Iwein van Aalst…

De Marnixring Iwein van Aalst organiseert dit jaar een Zangwedstrijd voor het Nederlandstalige lied ter gelegenheid van zijn 8ste lustrum of 40-jarig bestaan. De Marnixring Iwein van Aalst is een Vlaamse serviceclub die de promotie van de Nederlandse taal en cultuur wil bevorderen door vriendschap en dienstbetoon onder zijn leden aan te moedigen ongeacht hun levensbeschouwelijke en politieke overtuiging. Ook door het bevorderen van solidariteit, verstandhouding en vrede door het ideaal van dienstvaardigheid. Het Ringproject van Marnixring Iwein van Aalst is de promotie van het Nederlandstalige lied. Deze Zangwedstrijd past dus volledig in dit Ringproject.

De finale heeft plaats op zondag 1 december 2019 om 15.00 uur in de schouwburg van Cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51 te Aalst. Voorafgaand aan de finale zijn er repetities en een pré selectie geweest, die een kwalitatieve hoogstaande finale zullen garanderen. De wedstrijd is voor jongeren van 12 tot 18 jaar zowel meisjes en jongens. De 12 finalisten zingen elk een eigen gekozen nummer en een verplicht opgelegd Vlaams nummer. Hun zangtalent werd vooraf gecoacht door zanglerares Charlotte Marcoen. De muzikale leiding  van deze wedstrijd is in handen van Gert Coppens, pianist en het orkest van Joost Roggeman “Kraai, Kraai, Kraai”. De Academie voor Podiumkunsten Aalst verzorgt de presentatie met 2 dames studenten. De Academie steunt ook de Zangwedstrijd in zijn totaliteit. Pianist Gert Coppens schreef ook de arrangementen en begeleidde de jongeren tijdens de pre selecties. De 4 koppige jury staat onder leiding van Andries De Winter, dirigent van Cantate Domino.

Deze unieke zondagnamiddag belooft alvast een boeiende manifestatie te worden. Er zijn geldprijzen voorzien van 750 euro voor de laureaat, 500 euro van de 2de gerangschikte en 250 euro voor de 3de geklasseerde. Kaarten zijn te bekomen via CC De Werf, Molenstraat 51 te Aalst aan 10 euro per kaart.

Ter gelegenheid van deze manifestatie en het 40 jarig bestaan wordt tevens het boek voorgesteld, geschreven door medelid Ariël Van den Bossche, die een overzicht geeft over de werking van de Marnixring en de geschiedenis rond de figuur Iwein van Aalst die een belangrijke figuur was voor het Land van Aalst in de 12de eeuw. Dit boek werd prachtig geïllustreerd en wordt in de toekomst een collecter-item. Meer informatie is te bekomen bij Michel De Gols – voorzitter op het nummer 0495 23 02 37 of bij Frans Jansegers – commissievoorzitter op het nummer 0473 22 53 65.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *