Zaken krijgen aanmoedigingspremie voor toegankelijkheid…

Starters krijgen steun van gemeentebestuur Geraardsbergen Persregio DenderHandelaars, horeca-uitbaters en zaaluitbaters uit Geraardsbergen hebben recht op een aanmoedigingspremie wanneer ze hun zaak toegankelijk maken. “We willen handelszaken een duwtje in de rug geven om inspanningen te doen die de toegankelijkheid bevorderen” zegt schepen voor gelijke kansen Fernand van Trimpont. “Senioren, gezinnen en rolstoelgebruikers kunnen op deze manier volwaardig deelnemen aan het sociale leven.” De subsidie dekt de helft van de gemaakte kosten met een maximum van 1250 euro.

Café The Preacher op de mark maakte dit jaar alvast gebruik van deze financiële steun. “We installeerden een aangepast toilet voor rolstoelgebruikers” licht Griet De Moyer, zaakvoerster van The Preacher, toe. “We vinden het heel belangrijk dat onze zaak toegankelijk is voor iedereen. Centraal gelegen, in het hart van de stad, hebben we een heel divers cliënteel. We vinden dit een troef. Bij het werken aan toegankelijkheid heb je als overheid een belangrijke taak. Maar je kan dit nooit alleen. Integrale toegankelijkheid is een verhaal van iedereen. Het is een gezamenlijke opdracht van de overheid, het verenigingsleven, zalen, horeca en winkels”, aldus schepen Van Trimpont. “Daarnaast komt het niet enkel mensen met een fysieke beperking ten goede, maar ook gezinnen met een kinderwagen of personen die moeilijk te been zijn.”

Ook wijnbar Picolit in de Gasthuisstraat deed beroep op de premie. Daar werd de inkomdeur verbreed, zodat de zaak ook toegankelijk wordt voor rolstoelgebruikers. “Bent u als handelszaak van plan een helling te plaatsen, uw inkomdeur te verbreden of een toilet voor rolstoelgebruikers te voorzien? Vraag dan zeker uw financiële steun aan” besluit de schepen van gelijke kansen.

Het volledige reglement vindt u terug op www.geraardsbergen.be. Voor verdere info of tips over toegankelijkheid kan je terecht bij de dienst samenleving op 054 43 44 20.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *