X-Mas Trails Geraardsbergen in laatste rechte lijn…

Voor de tweede maal organiseert een trainingsgroepje o.l.v. Coach Wim Blaton de X-MAS TRAILS. Wat begon als het idee om onze wekelijkse looptraining open te stellen voor collega lopers en hen mee te laten genieten van de prachtige Geraardsbergse natuur, was meteen een groot succes. Wim Blaton: Meer dan 150 joggers en wandelaars dropten vorig jaar een vrije bijdrage in de bus en gingen met ons mee op pad. Tijdens deze eindejaarsperiode willen we op sportieve wijze mensen samen brengen in een gemoedelijke sfeer. Wij genieten het hele jaar door van een hele mooie omgeving om in te sporten. We willen dit graag delen met mensen die de streek misschien minder goed kennen en lokale sporters onbekende, mooie trails leren kennen. Onder het motto ‘samen uit , samen thuis’ zullen verschillende gidsen iedereen op sleeptouw nemen.

We starten op zaterdag 22 december de dag met onze trail schoenen aan te trekken. De geoefende joggers krijgen een zeer pittige XL Trail 17km voorgeschoteld waarbij ze haast letterlijk De Muur van Geraardsbergen zullen op ‘kruipen’. We hebben ook een Small Trail 10km waar we hoogtemeters gaan mijden maar vooral schitterende landschappen willen aanbieden met een passage doorheen natuurgebied Kortelake. Is lopen of fietsen niet meteen je ding of kies je voor een activiteit met het hele gezin, familie of vrienden. Dan is er onze wandeling van 7 km langs Dender en natuurgebied Kortelake. Na de middag is het de beurt aan de fietsers. Om 14.00 uur springen we de mountainbike op voor een plezierige rit doorheen veldwegen en bossen.

Tot slot van deze tweede editte blijven we dan op de openbare weg, om 18.00 uur start een fietsrit voor wielertoeristen die Geraardsbergen via Lessen zal verlaten voor een ommetje over de taalgrens. Na een golvend parcours van 60 km volgt de beklimming van De Muur “by night”! Deelnemers geven hun vrije bijdrage ten voordele van VZW Ons Geluk, afdeling Home Magnolia bij vertrek en kunnen bij aankomst genieten van een warme choco of soep, aangeboden door Café@KuDa. Dit is trouwens ook vertrek- en aankomstplaats van alle tochten, Zarlardingestraat 100, 9500 Goeferdinge.

Meer info: Facebook @xmastrails www.coachwim.be

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *