Winnaar tweede bierkaartjespoëziewedstrijd is gekend…

Afgelopen vrijdag werd in het cafétaria van de Aalsterse bib Utopia, de winnaar bekend gemaakt van de tweede bierkaarjes-poëziewedstrijd. Een goed gevuld lokaal vol van positieve invloeden, maakte van deze tweede editie terug een succesverhaal. De wedstrijd werd vorig jaar door de stad Aalst in het leven geroepen. Het is vooral de bedoeling dat men een spreuk of gezegde neerpent, dat later past binnen de structuur van een bierkaartje. De winnaar mag zijn geschreven tekst dan ook zien te verschijnen op de bierkaartjes die in opdracht van de stad Aalst zullen gedrukt en verdeeld worden.

De winnaar van deze tweede editie is de uit Baardegem afkomstige Joran De Ceulebroeck. Met een leeftijd van bijna 21 jaar, is hij de jongste kandidaat van de drie overgebleven laureaten. Het gedicht bestaat uit drie woorden ‘Zijt gij Vandaag’ gevolgd door een vraagteken. Hiermee is zijn inzending een van de kortste teksten die werden ingezonden.

Op deze tweede editie was ook Hélène De Kegel aanwezig. Laatstgenoemde was vorig jaar de winnares van deze bierkaartjespoëziewedstrijd. Het winnend exemplaar is te bewonderen op een spandoek, die werd opgehangen op de binnenkoer aan het Utopia-complex. Ook Christophe Vekeman, Marjan De Ridder, Reinout met Nevenwerking, Joke Verhulst en Steven De Leeneer tekenden present. Bekijk hieronder het slot van de wedstrijd tijdens de live-stream van Persregio Dender.

Bierkaartjes poëzie wedstrijd Aalst 2020…

Geplaatst door Persregio Dender op Vrijdag 31 januari 2020

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *