Winkelpark Ninouter is uit de startblokken geschoten…

Het nieuwe Ninoofse Winkelpark Ninouter heeft deze morgen de deuren geopend. Klanten kregen op de openingsdag een uitgebreid activiteitenprogramma voorgeschoteld. Dit zal ook nog eens herhaald worden op zaterdag 4 juni. Ninouter wordt een CO2-neutraal gebouw in uitbating en moedigt bezoekers aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen shoppen. De 6 winkels gelegen langs de Brakselsesteenweg 219 in Outer zijn helemaal klaar voor de langverwachte opening. Zo’n 110 medewerkers staan te popelen om de eerste klanten te ontvangen. Die bezoekers kunnen op woensdag en zaterdag rekenen op een spetterend feest: een kraswedstrijd met een prijzenpot van 5.000 euro, een gratis aperitief, steltenlopers, tal van kortingen in de winkels …

Naast de komst van de eerste Jumbo supermarkt in de ruime regio, zullen ook tuinmeubelketen Exterioo, JBC, Lidl, meubel- en decoratieketen Jysk en schoenen- en kledingzaak Molders een plaats vinden op het 10.000 m² grote winkelpark. De 6 handelszaken zijn samen goed voor zo’n 110 jobs.  Voor Exterioo (het vroegere Overstock Garden) en JBC wordt het een verhuis, voor Lidl een tweede vestiging (weliswaar de eerste volgens het vernieuwde concept) en de andere 3 winkels zijn nieuwkomers in Ninove. Gezien het aandeel nieuwe handelszaken beperkt is verwacht investeerder Mitiska REIM dan ook vooral commerciële complementariteit met de handelszaken in de binnenstad.

Winkelpark Ninouter is een project van vastgoedinvesteerder Mitiska REIM. Het is gelegen aan de Brakselsesteenweg in Ninove en biedt plaats aan 6 winkels. Er worden 320 autoparkeerplaatsen voorzien en overdekte fietsparkeerplaatsen. De grote publiekstrekker wordt de eerste Jumbo supermarkt van de ruime regio.  Mitiska REIM ambieert met Ninouter een future-proof winkelpark. De huurders kunnen gebruik maken van de energie opgewekt door de zonnepanelen op het dak. Onder andere een insectenhotel en inheemse beplanting stimuleren de biodiversiteit. Het gebouw is CO2-neutraal in uitbating.

Mitiska REIM is een Belgische onderneming die in 11 landen in Europa namens vier vastgoedfondsen investeert in retailparken en conveniencecentra. Zij werkt met een eigen internationaal team van ongeveer 30 mensen in samenwerking met ervaren lokale co-investeringspartners in de respectievelijke regio’s. Mitiska REIM zet vol in op convenience shopping, ruime gratis parkeergelegenheid en een betaalbare infrastructuur met als sleutelwoorden ‘bereikbaarheid, flexibiliteit en betaalbaarheid’. Het aanbod bestaat uit een mix van gerenommeerde winkelketens, meestal in combinatie met een voedingssupermarkt die zorgt voor dagelijkse trafiek.

Mitiska REIM richt zich zowel op de ontwikkeling van nieuwe sites als op “value add” investeringen (bestaande parken kopen en waarde creëren door renovatie, aanpassen van de huurdersmix, marketing, uitbreiding, …). Zij gelooft in het toekomstbestendig maken van haar portefeuille en het duurzamer maken ervan, zowel economisch, sociaal als ecologisch. De onderneming streeft naar voorbeeldgebouwen op het gebied van energieverbruik, biodiversiteit en integratie in de omgeving. In slechts 9 jaar tijd heeft Mitiska REIM een vastgoedportefeuille opgebouwd van meer dan 90 retailparken in Europa met een totale bruto-vloeroppervlakte van meer dan 1.100.000 m².

Meer foto’s van tijdens de plechtige opening van het winkelpark Ninouter via onze Facebook-pagina, delen en duimpje omhoog zetten mag.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *