Willie Verhegghe presenteert nieuwe bundel wielergedichten ‘Tot aan de meet’…

Willie Verhegghe presenteert op zondag 4 december eerstkomende een nieuwe bundel wielergedichten ‘Tot aan de meet’ in Cultureel centrum De Plomblom te Ninove. Stads- en wielerdichter Willie Verhegghe heeft een nieuw en lijvig boek met wielergedichten klaar. Wielerstad Ninove zal niet ontbreken in ‘Tot aan de meet’. Het boek ‘Tot aan de meet’ is al de negende dichtbundel die Willie Verhegghe over zijn geliefde wielersport heeft gemaakt. En het is deze keer een stevige turf geworden: liefst 280 bladzijden telt het stijlvol geïllustreerde boek, uitgegeven door Les Iles. Een opmerkelijk gedicht is dat over Théophile Beeckman.

Deze Meerbekenaar reed in de jaren 1920 een paar keer top 10 in de Tour de France, maar raakte in de (wieler)geschiedenisboeken wat ondergesneeuwd. Dankzij het speurwerk van een Engelse sportjournalist komt de ‘vergeten kampioen’ in het nieuwe boek van Willie Verhegghe weer boven water:  “(…) Théophile rust nu door mijn schuldige pen in eer hersteld, ik zie zijn gestileerde en bruin gebrande benen glanzen, zijn karakterkop getooid met een aureool van bloemen.”

Praktisch: de boekvoorstelling ‘Tot aan de meet’ gaat door op zondag 4 december, om 16.00 uur in CC De Plomblom, Graanmarkt 12, Ninove. Hendrik Vos, gewoon hoogleraar Europese politiek aan de UGent en wielerfanaat pur sang, zorgt voor een inleiding. Muzikante Tina Tyrant speelt muzikale entr’actes op zijn Yvette Horners. De toegang is gratis.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *