Wegmarkeringen lopen vertraging op in Kaai- en Kasteelstraat…

De wegenwerken in de Kasteel- en de Kaaistraat in de gemeente Denderleeuw zijn bijna afgerond. Wegens de slechte weersomstandigheden heeft laatste fase, het aanbrengen van wegmarkering, vertraging opgelopen.  Dit zal gebeuren op donderdag 24 november 2022 vanaf 07.00 uur ’s ochtends. Voor deze werken blijft de straat afgesloten. Op 7 november 2022 startte een aannemer met werken in de Kasteelstraat en aan het kruispunt met de Kaaistraat. De werken omvatten het aanleggen van twee bushaltes die toegankelijk zijn voor mindervaliden. De bushaltes komen ter hoogte van het tankstation Dats 24 en WZC Sint-Rafaël. De bushaltes worden zo aangelegd dat ze zorgen voor een versmalling van de rijbaan en een snelheidsverlagend effect hebben.

Voor de aanleg van de bushaltes beperkt de hinder zich ter hoogte van de vermelde locaties. Het tankstation en het woonzorgcentrum blijven toegankelijk. Daarnaast worden in de Kasteelstraat worden aan beide zijden van de rijweg fietssuggestiestroken aangebracht. Bovendien worden de zwaarste verzakkingen op de rijweg onder handen genomen om het rijcomfort van de fietser te verhogen.

Tegelijk wordt de zware verzakking in de rijweg op het kruispunt met de Kaaistraat hersteld. Hiervoor wordt het volledige kruispunt opengelegd. Na het plaatsen van de fundering legt de aannemer het kruispunt opnieuw aan in asfalt.

De brug over de Dender zal niet toegankelijk zijn voor voertuigen. Voetgangers en fietsers, met hun fiets aan de hand, krijgen wel nog doorgang via de brug.

(Foto: De Lijn)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *