Wegen- en rioleringswerken Dreefstraat-Weggevoerdenstraat…

Begin dit jaar, op 26 maart 2018 startte aannemer Viabuild in opdracht van Riopact en de stad met de werken in de Dreefstraat en Weggevoerden-straat in Ninove. Er worden werken uitgevoerd ter hoogte van de Graanmarkt, Clement Behnplein, Dreefstraat en Weggevoerdenstraat. Deze werken zullen één jaar duren. De werken gaan op maandag 12 november een nieuwe fase in. Vanaf dan zal het kruispunt Stationsstraat (‘Passage’) volledig afgesloten worden voor alle verkeer. Het centrum is dus niet meer bereikbaar via de Astridlaan en de Weggevoerdenstraat. Je kan naar het centrum via de Albertlaan – Elisabethlaan – Centrumlaan. Hoe bereik je je woning als je in de buurt woont? Dreefstraat: via Mallaardstraat en de Weggevoerden-straat: via de Albertlaan. Bewoners van de Stationsstraat (kant station): via de Astridlaan. Bewoners van de Biezenstraat, Stationsstraat (kant Biezenstraat), Vestbarm, Sint-Jorisstraat, Edmond De Deynstraat, Koepoortstraat, Kerkplein, Antoon De Vlaeminck-straat, Pauwstraat, Dekenijstraat, Vestbarmstraatje en Dam: via de Despauteerstraat/Vestbarm.

Om de Despauteerstraat ook toegankelijk te houden op marktdagen, wordt een deel van de dinsdagmarkt tijdelijk verhuisd. De rijrichting van de Sint-Jorisstraat en de Abdijstraat (tussen Weggevoerdenstraat en Kloosterweg) wordt tijdelijk omgekeerd.
Het tijdelijk tweerichtingsverkeer in de Fernand Tavernestraat wordt behouden.
Ben je te voet of met de fiets (aan de hand), dan kan je ook tijdens de werken nog voorbij het kruispunt Stationsstraat (‘Passage’). Maar uiteraard vermijd je best het kruispunt, om de werken niet te hinderen. Wil je vanuit de Weggevoerdenstraat te voet naar het station, dan neem je dus best de Fernand Tavernestaat en steek je de voetgangersbrug over.

Aan het begin en aan het einde van de werkzone worden opnieuw specifieke parkeerplaatsen voorzien. Twee parkeerplaatsen ter hoogte van de Weggevoerdenstraat, nr. 36-38, twee parkeerplaatsen ter hoogte van de Weggevoerdenstraat, nr. 2-2A, drie parkeerplaatsen ter hoogte van Stationsstraat tussen, nr. 37-45, drie parkeerplaatsen ter hoogte van de Dreefstraat, nr. 59. Deze zones zijn er zowel voor inwoners als voor klanten. Je kan er één uur gratis parkeren. Aangezien het ‘blauwe zones’ zijn, moet je dus een parkeerschijf achter het raam leggen.

Deze fase van de riolerings- en wegeniswerken zal – bij gunstig weer – afgerond zijn eind november 2018. Het kruispunt wordt dan voorzien van een onderlaag asfalt, die overrijdbaar is voor alle verkeer. Tegelijkertijd zal een deel van de Dreefstraat een toplaag asfalt krijgen. Meer info is te bekomen bij de Dienst openbare werken, 054 31 32 83, openbare.werken@ninove.be. Henri Evenepoel, schepen voor openbare werken, 054 31 32 29, henri.evenepoel@ninove.be of www.aquafin.be

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *