Wandelen tegen de komst van een nieuwe kazerne…

Op zaterdag 27 augustus 2022 organiseert het actiecomité Reddegodsbergkouter, een begeleide wandeling van ongeveer 7 km om aan iedereen duidelijk te maken wat en hoeveel  open ruimte er zal verdwijnen indien het Kwartier van de Toekomst en het oefenterrein met schietstand op de godsberg zouden komen. Aan de deelnemers wordt gevraagd om een zwart lint te dragen als teken van protest en rouw. De Godsbergwandeling start om 14.00 uur ter hoogte van de Godsbergkouter in de Geraardsbergse deelgemeente Schendelbeke.

Actiecomité Red De Godsbergkouter werd opgericht door enkele buurtbewoners en een landbouwer die rechtstreeks getroffen zijn door de plannen van het stadsbestuur Geraardsbergen die een militaire kazerne en oefenterrein met schietstand wil neerpoten in Schendelbeke, Idegem en Smeerebbe-Vloerzegem. Met hun acties willen zij het stadsbestuur van Geraardsbergen een duidelijk en krachtig signaal geven dat ze een militaire kazerne in hun dorpen niet willen, nu niet en in de toekomst niet. Het actiecomité eist dan ook de intrekking van deze kandidatuur!

Indien het aantal deelnemers groot is zal er mogelijks een alternatieve weg genomen worden die parallel loopt met de Aalstsesteenweg. Dit uit veiligheidsoverwegingen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *