Wandelen en fietsen tijdens ‘Ronde van Schoonderhage’…

Tijdens het verlengde weekend van OLH Hemelvaart is men in Pollare altijd druk bezig met een fietstocht en sinds enkele jaren ook een wandeltocht. ‘De Ronde van Schoonderhage’ wordt dit keer voor de 11de keer georganiseerd. Op donderdag 30 mei eerstkomend is het weer zover, dan wordt er gewandeld en gefietst voor een goed doel. “De opbrengst van de Ronde gaat naar de werking van de vzw Schoonderhage”, zegt Danny Van den Hel, een van de sterkhouders van het team dat de jaarlijkse Ronde van Schoonderhage organiseert. Schoonderhage is een door de Vlaamse overheid erkende zorgaanbieder. De instelling biedt een brede waaier aan zorg en ondersteuning aan volwassen personen met een mentale handicap.

Dat gaat van intensieve woonondersteuning over dagbesteding tot begeleid werk. De ondersteuning wordt georganiseerd in de regio’s Herzele, Ninove, Haaltert, Denderleeuw en Aalst en is verspreid over tien locaties. Samen met het Ninove Cycling Team zorgt vzw Schoonderhage voor een goedgevuld programma voor fietsers en wandelaars op hemelvaartsdag 30 mei. Er zijn drie cycloritten uitgestippeld over verschillende afstanden, er is een familietocht, een veldtoertocht en zelfs twee wandelingen voor wie liever te voet dan met de fiets gaat. Een formule die aanslaat, want vorig jaar namen 1.500 sportievelingen deel aan de Ronde. “Start en aankomst zijn voorzien aan café De Zwarte Flesch in de Schuitstraat in Pollare. Starten kan al vanaf 07.30 uur.

We zetten tijdens ons event volop in op een veilige fietsomgeving door het opzoeken van
verkeersluwe straten. De mountainbikers doorkruisen de mooiste plekjes van de Denderstreek en de wandelingen trekken door het pittoreske Pollare.” En uiteraard wordt er na de inspanning ook voor de ontspanning gezorgd en dat kan op het ruime tuinterras aan de boorden van de Dender.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *