WALSTROOM, makersdistrict aan de Dender…

WALSTROOM is de nieuwe naam voor de 7 loodsen op de site Tragel-Zuid. Creatief ondernemen en experimenteren krijgt hier tijdelijk een plaats. Op 5 oktober 2021 hebben de stad Aalst, AGSA en Entrakt WALSTROOM voorgesteld. De plek zal uitgroeien tot een (re)creatief en innovatief makersdistrict. Deze nieuwe tijdelijke invulling is een onderdeel van het ruimtelijk project De Kaaien dat de omgeving van de Dender wil opwaarderen. WALSTROOM maakt deel uit van de site Tragel-Zuid, die binnen het project ‘de Kaaien’ in de toekomst ontwikkeld zal worden. In afwachting van deze herontwikkeling wordt deze site omgevormd tot een makersdistrict voor startende lokale ondernemers en (re)creatievelingen.

7 loodsen zijn gebruiksklaar en aantrekkelijk gemaakt, goed voor ongeveer 5 000 vierkante meter en een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, zodat de lokale ondernemers hier een betaalbare inspirerende ruimte kunnen vinden. Zowel ambachtslui, een productieatelier als een startend ondernemer moet zich thuis voelen en geïnspireerd worden. Het doel is dat de ondernemers hier op een laagdrempelige manier hun plannen kunnen concreet maken. Van zodra zij sterk in hun schoenen staan kunnen zij een permanente plek vinden in de stad.

De sterkte van WALSTROOM zal de diversiteit van de gebruikers zijn, denk aan bijvoorbeeld een houtbewerker die een stoel maakt en deze laat overtrekken door de textielbewerker die hij of zij als buur heeft. Bijkomend zal er een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte zijn waar ondernemers zowel elkaar als hun klanten kunnen ontmoeten, maar ook geïnspireerd kunnen worden door lezingen. Dankzij de nauwe samenwerking met de stad kan er ook ingezet worden op begeleidingstrajecten voor de jonge ondernemers.

(Foto: Fly_By_jonas)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *