VVV Aalst viert 75ste verjaardag van de bevrijding…

Op zaterdag 7 september e.k. viert Aalst, zoals ook vele andere steden, de 75ste verjaardag van de Bevrijding van de Stad in september 1944. Op exact 4 september zal het inderdaad 75 jaar geleden zijn dat de Britse troepen onze stad kwamen bevrijden. Naast de traditionele jaarlijkse rondgang langs de herdenkingsmonumenten van de stad Aalst waar een bloemenhulde plaatsvindt wordt er dit jaar voor deze bijzondere verjaardag een Taptoe georganiseerd. Dit zal gepaard gaan met ongeveer 250 muzikanten van 6 lokale muziekverenigingen uit de stad Aalst. Er is medewerking door K.H. Concordia & Docilitas Herdersem, K.H. Sinte-Cecilia Hofstade, K.H. Niets zonder Arbeid Erembodegem, K.H. Sint-Cecilia Baardegem, DOGA Aalst, en K.H. Sint-Cecilia uit Moorsel.

Vijf van de zes Aalsterse muziekverenigingen vertrekken spelend vanaf 14.45 uur vanaf de Grote Markt, en verspreiden zich naar verschillende centrumstraten (Zoutstraten, Kattestraat, Hopmarkt en Vredeplein). Aansluitend vertrekt vanop de binnenkoer van het stadhuis op de Grote Markt een rondgang – onder begeleiding van de K.H. Concordia & Docilitas uit Herdersem – langs de herdenkingsmonumenten waar een bloemenhulde plaatsvindt. Om 15.45 uur komen de verschillende Muziekverenigingen één per één spelend terug de Grote Markt op. De Britse vlag ter ere van de bevrijders en de Belgische vlag worden gehesen terwijl de 250 muzikanten van de 6 muziekverenigingen samen de beide nationale hymnes uitvoeren. Om 16.15 uur volgt een concert op de Grote Markt dat wordt opgevoerd door de K.H. Concordia & Docilitas uit Herdersem.

Dit evenement wordt georganiseerd door het Verbond van de Oudstrijdersverenigingen in opdracht van en in samenwerking met de Stad Aalst. Het bestuur van het Verbond Vaderlandslievende Verenigingen Groot-Aalst hoopt u te mogen verwelkomen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *