Vraag naar stageplekken door sp.a en Jongsocialisten…

Oppositiepartij sp.a en Jongsocialisten vragen aan het Aalsterse stadsbestuur om de komende maanden extra stageplaatsen te creëren bij hun diensten. “De coronacrisis hakt keihard in op carrièrekansen van net afgestudeerde studenten en ook studenten die nog aan hun opleiding bezig zijn vinden met veel moeite een stageplaats. Dit kan een win-win zijn voor zowel stad als studenten”, meent Michael Bal, voorzitter van Jongsocialisten Aalst. Econoom Ive Marx brak onlangs een lans om meer aandacht te hebben voor jongeren in het coronabeleid. Daarbij legde hij onder andere de nadruk op jonge starters en studenten. “De werkloosheid stijgt voorlopig voornamelijk bij jongeren, wat een gigantische impact heeft op hun huidige, maar ook toekomstige carrièrekansen. Normaal gezien staan heel wat bedrijven te springen om stagiairs aan te nemen, maar door deze crisis heeft men zo al moeite om de eigen personeelsleden aan boord te houden, laat staan jonge mensen aan te werven of een stage voor hen te voorzien. Jonge starters missen zo broodnodige kansen om ervaring op te doen en een job te vinden”, zegt Michael Bal.

“Het initiatief van Biensoigné, een interactief forum van de stad van en voor jonge Aalstenaars, waarbij ze de mentale gezondheid van jongeren bespreekbaar willen maken is een stap in de goede richting. Burgemeester D’haese is tevreden dat jongeren zich aan de maatregelen houden, dat is evident! Wij zijn zeker geen boemannen/vrouwen. Om ons een duwtje in de rug te geven vragen wij de stad om extra stageplekken te creëren zodat we werkervaring kunnen opdoen in deze moeilijke tijden. Ikzelf doe ook stage en merk dat ook op mijn stageplek de inhoud van de stage verandert, maar ik heb wel het geluk dat ik stage kan blijven lopen. Er zijn veel anderen die de stage hebben moeten onderbreken of die helemaal geen stage vinden. De stad kan hierbij een belangrijke rol spelen en ervoor zorgen dat de jongeren toch de nodige werkervaring kunnen opdoen”, zegt Michael.

De socialist is van mening dat het stadsbestuur van Aalst haar steentje kan bijdragen om studenten en jonge starters toch een kans te geven om werkervaring op te doen. “Verschillende stadsdiensten nemen regelmatig stagiairs aan, maar we zouden vragen om de komende maanden een versnelling hoger te schakelen en actief stageplaatsen te voorzien. Dit is een win-win voor zowel studenten als de stad. Studenten doen ervaring op die ze voorlopig maar moeilijk kunnen vinden en de stad krijgt extra helpende handen in deze moeilijke tijd en kan studenten inschakelen voor specifieke projecten die momenteel niet in volle vaart kunnen lopen. We zouden in alle diensten even kunnen nagaan voor welke projecten men extra hulp zou kunnen gebruiken en deze vervolgens op een duidelijke manier aanbieden aan iedereen die op zoek is. Dat kan bijvoorbeeld met een online stagemarkt of een goede samenwerking met scholen, zowel met het secundair als het hoger onderwijs. Jongeren met een beroepsopleiding kunnen dit evenzeer gebruiken als studenten in het hoger onderwijs”, besluit Bal.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Vraag naar stageplekken door sp.a en Jongsocialisten…

  1. William Minnaert schreef:

    Als stagecoördinator ondervind ik aan den lijve dat het bijzonder moeilijk is dit jaar om stageplaatsen te vinden. Dit is een goed initiatief dat ik zeker ondersteun. Probleem is dat telewerk van medewerkers moeilijk te combineren valt met begeleiding van stagiairs. Even meegeven dat jonge mensen vaak veel beter met online tools kunnen omgaan, en vooral oudere (of minder digitaal ervaren) medewerkers daar zeker kunnen bij helpen. Ik denk vb aan het hosten van online vergaderingen. Alle hulp welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *