Voorzitter van Amnesty Internationaal Wies De Graeve komt naar de bib in Geraardsbergen…

Amnesty International organiseert Human Rights cartoonexpo in samenwerking met de stedelijke bibliotheek van Geraardsbergen. Deze cartoonexpo is gratis te bezoeken en loopt van 3 oktober tot en met 30 oktober tijdens de openingsuren van de bib. Uit de goede antwoorden worden drie formulieren getrokken die elk een verrassingspakket winnen gevuld met Oxfam Wereldwinkel producten. De Human Rights Cartoonexpo is een verzameling van veertig internationale cartoons die het thema mensenrechten scherp en eigenzinnig in beeld brengen. De cartoons werden geselecteerd uit de afgelopen edities van de ‘Olense Kartoenale’. Sinds 2009 reiken de organisatoren samen met Amnesty International een speciale prijs uit rond het thema mensenrechten. Tien jaar mensenrechtencartoons resulteert nu in een intrigerende tentoonstelling met cartoons uit alle hoeken van de wereld. Elke tekenaar illustreert zijn eigen unieke kijk op uiteenlopende mensenrechtenthema’s zoals persvrijheid, gezondheidszorg, wapenhandel, discriminatie en armoede.

Op donderdag 20 oktober om 20.00 uur komt Wies De Graeve, voorzitter van Amnesty Internationaal Vlaanderen naar de bib met een uiteenzetting over mensenrechten. Human Rights cartoonexpo in de bib i.s.m. Amnesty International. De Human Rights Cartoonexpo is een verzameling van veertig internationale cartoons die het thema mensenrechten scherp en eigenzinnig in beeld brengen.

De cartoons werden geselecteerd uit de afgelopen edities van de ‘Olense Kartoenale’. Sinds 2009 reiken de organisatoren samen met Amnesty International een speciale prijs uit rond het thema mensenrechten. Tien jaar mensenrechtencartoons resulteert nu in een intrigerende tentoonstelling met cartoons uit alle hoeken van de wereld. Elke tekenaar illustreert zijn eigen unieke kijk op uiteenlopende mensenrechtenthema’s zoals persvrijheid, gezondheidszorg, wapenhandel, discriminatie en armoede. Toegang is gratis.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *