Vooruit Aalst stelt Ann Van de Steen aan als lijsttrekker…

Vooruit Aalst schiet uit de startblokken richting de verkiezingen in 2024. Samen met alle sympathisanten en vrijwilligers zullen Ann Van de Steen, Anja Vanrobaeys en John Hendryckx de Vooruitploeg daar naartoe loodsen. Respectievelijk als lijsttrekker, lijstduwer en voorzitter beweging. Ann Van de Steen wordt de kopvrouw van de socialisten met het oog op 2024: “Als socialiste wil ik van Aalst opnieuw een stad maken waar iedereen erop vooruit kan gaan. Het huidige rechtse beleid laat de gewone Aalstenaar in de steek. Waarom willen wij met Vooruit duidelijke accenten leggen. Het kan niet dat je dweept met veiligheid, maar tegelijkertijd

kleine zelfstandigen op Rechteroever hun zaak willen sluiten omdat ze in angst leven voor drugsbendes. Of dat je dienstverlening mank loopt door een platte besparingsoefening zonder toekomstvisie. Met een sterke ploeg trekken wij naar 2024 om die stilstand te doorbreken. Tijd voor een daadkrachtig beleid dat inzet op veiligheid, diversiteit en solidariteit. De Aalstenaar moet opnieuw kunnen rekenen op een sterke stad die hen beschermt en ondersteunt. Met concrete voorstellen zoals bijvoorbeeld een lokale huurpremie, zorgen we voor een veilige warme thuishaven voor elke Aalstenaar.”

Anja Vanrobaeys werd aangeduid als lijstduwer en zal de komende twee jaar samen met John Hendryckx de afdeling leiden. Binnen het voorzittersduo legt Vanrobaeys zich toe op de politieke lijn. John Hendryckx is verantwoordelijk voor de versterking van de werking en organisatie van onze lokale afdeling. Vanrobaeys: “Het afgelopen jaar hebben we van twee ploegen één gemaakt. De hernieuwde energie is duidelijk zichtbaar. Er staat een sterk team klaar. En dat is nodig. Kijk maar naar de malaise op de laatste gemeenteraad: extreemrechts steelt de show via plat populisme. Daar passen wij als socialisten voor. Wij benoemen de problemen en werken aan oplossingen. Samen met de inwoners willen wij van Aalst de warmste stad maken.”

Hendryckx: “De link met de wijken en deelgemeenten willen we versterken. Daarvoor zullen we de straat op gaan en luisteren naar alle stadsgenoten. We merken ook hier het Conner-effect. Jonge, geëngageerde mensen willen actief meewerken aan een inclusief en divers Aalst. Samen met wie onze beweging wil versterken zullen we werken aan een toekomst voor onze stad waar niemand achter blijft en waar vrijheid, gelijkheid en solidariteit voorop staan”

Op de ledenvergadering van Vooruit Aalst van 7 november 2022 werd de nieuwe ploeg goedgekeurd. Naast de twee voorzitters Anja Vanrobaeys en John Hendryckx wordt het bestuur versterkt door Etienne De Gent als secretaris en penningmeester Anja Eylenbosch. Daarnaast maken mandatarissen Ann Van de Steen, Sam Van de Putte, Cathy Grysolle, Lucette Callebaut en Deniz Ozkan alsook bestuursleden Stephanie Ngongo en Bart Despiegeleer deel uit van het dagelijks bestuur.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *