Vooruit Aalst pleit zoals zovelen voor meer bankautomaten…

Vooruit Aalst trekt ook aan de alarmbel, en vraagt om meer  bankautomaten te behouden of te voorzien in de Aalsterse deelgemeenten. Gemeenteraadslid Cathy Grysolle (Vooruit Aalst) is er niet over te spreken dat nu ook nog eens de geldautomaat in het Aalsters Stedelijk Ziekenhuis vanaf 16 januari verdwijnt. “Hallucinant, want nu verdwijnen de bankautomaten niet alleen in verschillende deelgemeenten, maar ook in het eigen ziekenhuis. Het is al te zot voor woorden dat er alleen maar een neutrale bankenautomaat komt op de grote markt, nu verdwijnt ook nog eens de automaat in het ziekenhuis. Nochtans is dat voor minder-mobiele mensen nog altijd een bereikbare plaats om geld af te halen,” vindt Grysolle. Geen cash in het ziekenhuis, geen cash in een pak deelgemeenten en slechts één neutrale bankcontact in het centrum. Dat is weinig gebruiksvriendelijk: je moet kilometers omrijden en in het centrum is het aanschuiven en betalend parkeren. Voor mensen die niet zo goed te been zijn, wordt dit een nachtmerrie. Ook de handelaars zullen hinder ondervinden.

Daarom heeft Vooruit Aalst een petitie waarbij het vraagt aan het stadsbestuur om de beheerders van de cash-points hierover aan te spreken. Ze vindt dan ook dat het stadsbestuur zich met de zaak moet bemoeien door met de banken contact op te nemen. “Onze inwoners in de deelgemeenten maar ook in het centrum en onze handelaars hebben dringend een oplossing nodig.”

“Ook in het parlement blijven we op die nagel kloppen”, vervolgt Vooruit-parlementslid Anja Vanrobaeys. “Elke dag verdwijnt er één bankautomaat in ons land. Het klopt dat heel wat mensen ondertussen mee zijn met online bankieren, maar toch gaat die digitale trein nog te snel voor 1 op 5 mensen. Niet alleen senioren, maar ook mensen zonder smartphone of laptop hebben geen toegang tot een bankapp. Triestig dat net die groep hierdoor het hardst worden getroffen. Het Batopin-project dat voorziet in een universele bankdienst is veel te vrijblijvend. Banken houden zich niet aan de afspraken en het enige resultaat is minder bankkantoren en geldautomaten. IK heb dan ook een wetsvoorstel ingediend dat een minimaal aanbod aan dienstverlening voorziet in elke deelgemeente. Als dat niet lukt met afspraken met de banken, dan moet de minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) dat maar wettelijk verplichten”, besluit ze.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *