Voor elk wat wils op De Camping Cultuurweide in Smetlede…

Vanaf heden beschikt de gemeente Lede ook over een eigen plek waar men tijdens de zomer aan cultuur kan doen. In de Leedse deelgemeente Smetlede staat deze zomer al het een en het ander op het programma. Camping Cultuur 2.0 is gelegen op de Briel in Smetlede. Men opent dit jaar al op zaterdag met een avondfilm genaamd ‘Un Triomphe’ op de weide. Deze film is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Men voorziet gezellige strandstoeltjes waarin jullie kunnen wegzakken. Heb je het snel koud, breng dan een dekentje mee. Inschrijven is niet nodig. Hou dus zeker het weekend van 4 en 5 juni vrij!

Op zondag 5 juni, is er tussen 11.00 en 16.00 uur ‘circus Les Patineurs’. Dit gezelschap 15 feet 6 brengt een korte maar spectaculaire act op rolschaatsen. De artiesten Yolaine Dooms en Jasper D’Hondt bekampen elkaar op het scherpst van de snede in een battle. Op 17.00 uur treed  Folkband Ambrazar op. Vijf eigenzinnige Brugse knapen bouwen samen met hun vriendschap en liefde voor muziek een repertoire op van folkmuziek. Niet enkel word je ten dans gevraagd, je zal moeten zingen, luisteren en free-stylen. Na negen jaar op de planken hebben ze een eigen  – bijzonder enthousiaste – podiumstijl ontwikkeld.

Verder is er doorlopend Expo Smetledenaren en hun verhalen. We gingen op pad met grafisch ontwerpster en illustrator Joke De Groot om te luisteren naar de bijzondere verhalen van enkele inwoners van Smetlede. Net zoals in Iedereen Beroemd worden die bijzondere levensverhalen vereeuwigd in mooie tekeningen. De tekeningen brengen een verrassende, ontroerende of vrolijke weergave van de unieke verhalen van onze inwoners. Het resultaat kan je bewonderen op onze expositie.

Alle verdere info via http://campingcultuur.lede.be De Camping Cultuurweide is gelegen aan de Briel (recht tegenover huisnummer 110) in Smetlede.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *