VONK Aalst & LijstA reageren n.a.v. crisis in Aalsters bestuur…

Naar aanleiding van het afnemen van de mandaten van CD&V schepen Ilse Uyttersprot, reageren niet alleen de Aalsterse Jeugd VONK, maar ook oppositiepartij LijstA. Geert Cardon die optreed als voorzitter voor LijstA schrijft. Met verbazing neemt LijstA kennis van de politieke ontwikkelingen in Aalst. Reeds enige tijd rommelt het in deze coalitie.  NV-A, CD&V, OpenVLD slagen er niet in om een beleid uit te stippelen. Wekenlang worden wij om de oren geslagen met besparingen die dan prompt weer worden tegengesproken door andere partijen, kortom een wanbeleid.

De richting was evenwel duidelijk jeugd, cultuur, sport, stadsvernieuwing, openbare werken zouden op de schop gaan. Als klap op de vuurpijl worden de bevoegdheden van 1 schepen afgenomen. Kon men tot vandaag de herrie redelijk binnen het College van Burgemeester en Schepenen houden dan rolt men nu wel degelijk over de straatstenen.

En het belang van onze inwoners? Geloofwaardigheid in de politiek is belangrijk.  Door een dergelijk bestuur is er van geloofwaardigheid evenwel geen sprake meer. Hier primeert blijkbaar het eigenbelang. Het CBS moet dan ook dringend de volledige gemeenteraad inlichten over deze door haar ontketende vaudeville.

Ook VONK (de Aalsterse jeugdraad) die eerder al een open brief publiceerde, reageert kort op het incident rond Ilse Uyttersprot (CD&V).

Naar aanleiding van de berichten in de pers geven we even verduidelijking: Schepen Ilse Uyttersprot is inderdaad tijdelijk geen schepen van jeugd meer. De bevoegdheid jeugd is echter slechts een interne taakverdeling die bij het bestuursakkoord tussen de partijen N-VA, CD&V en Open Vld werd vastgelegd. Volgens de wet is iedereen van het college van burgemeester en schepenen verantwoordelijk voor alle bevoegdheden van een stad, om het praktisch werkbaar te houden wordt de opvolging verdeeld onder de schepenen, maar alle beslissingen worden door het hele college van burgemeester en schepenen genomen. Dit wil zeggen dat Ilse Uyttersprot momenteel dus wel nog schepen is, maar dat de taak om onder andere de bevoegdheid jeugd op te volgen, nu bij het gehele college van burgemeester en schepenen ligt.

Wij als VONK, blijven achter ons memorandum en de open brief van Aalst vergeet de jeugd staan. Aangezien het gehele college van burgemeester en schepenen nu ons directe aanspreekpunt is, hopen wij dat zij onze belangen zullen horen en behartigen en open zullen staan voor constructieve gesprekken. We blijven de actualiteit volgen en houden jullie zeker op de hoogte wanneer er meer informatie is.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *